Išči

Novosti

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Zasnežena narava, 29. 1. 2018, Avtor: Boris Štupar

Objavljalci

Authors

Arhiv

Zimska tehnika na prvi poletni dan

Šaleški AO - Irena Kantužer: .... in smo ga dočakal ... Prvi poletni dan, ki nas je po dolgem času razveselil s sončnim dnevom, brez oblakov in dežnih kapelj.

Verjamem, da smo že vsi z mislimi v toplejših krajih, načrtujemo svoje oddihe, planiramo svoje aktivnosti in se tako ali drugače veselimo prostih dni.

Mi pa smo za današnji dan imeli načrtovano ponavljanje zimske tehnike, kje drugje, kot v najlepši dolini. Zbrali smo se na dogovorjenem mestu in ob 17. uri štartali proti Logarski dolini, kjer se še vedno najde kakšna zajetna zaplata snega. Parkirali smo pred planšarijo Logarski kot, odkoder se odpira čudovit pogled na Planjavo, Kamniško sedlo, Brano in Tursko goro in peš krenili proti stenam, ki se strmo dvigajo nad tem čudovitim delčkom dolinice.

Našli smo, kar smo iskali. Čakal je na nas, da še enkrat vanj zapičimo cepine, se lotimo izdelave sidrišča s cepinom v snegu, varujemo prvega in varujemo drugega v navezi in izdelamo sidrišče s cepinoma za spust po vrvi, v rokah spet imeli" žolne" in iskali s plazom zasute. Tokrat smo imeli srečo mi, da so bili zasuti samo namišljeni, kajti zaradi naše neizkušenosti, bi zasuti imeli manj sreče.

Bil je že zbit, moker, umazan ... ampak vsem nam, ki smo izkoristili to popoldne, je omogočil, da smo bližje cilju, ki smo si ga zastavili. Ponavljali smo in ponavljali še bomo.
Čeprav je bil najdaljši dan v letu, je tudi tokrat prehitro minil. Tako smo s čelnimi svetilkami in z zvezdami na nebu počasi sestopili do avtomobilov.....

Na koncu pa še to: Mijo in Pavli en velik HVALA, da sta bila tukaj, za nas.
Irena Kantužer, tečajnica generacije 2016 (sweet sixteen)

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 45951

Novosti