Išči

Novosti

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Zasnežena narava, 29. 1. 2018, Avtor: Boris Štupar

Objavljalci

Authors

Arhiv

Tekoča Peca

TKO Kranj - Katja Vidgaj: Ker mi je med izpitnim obdobjem vedno bolj zanimivo počet druge stvari kakor pa se dejansko učit, sem prišla do ideje, ...

18. 6. 2016 - ... da bi pa končno lahko šla na Peco sprobat ta njihov flow trail. Pogledam vremensko napoved za soboto – super, sončno bo. Po treh tednih (ali koliko že?) končno napovedano sonce čez cel dan, da mi ni treba skrbet, kdaj me bo ujel dež. Povem Daniju za to idejo in ker se je strinjal (no, saj mu drugega niti ne ostane ...šala!) sva se še s tremi drugimi fanti zmenila, da gremo gor.

Zbor ob 7.30 v Preddvoru na obvezni kavi, nato pa preko Jezerskega proti Peci. Se oblečemo v vso bojno opremo, kupimo celodnevne karte za gondolo in se odpeljemo 1000 metrov višje. Sledi nekaj trenutkov za uživanje v razgledu nato pa se odpravimo v dolino.

Že po kakšnih 5 minutah spusta smo naleteli na avstrijca, ki je padel in si poškodoval ramo/ključnico, zato smo njegovi družbi pomagali z internetnim iskanjem številke centra na Peci, da mu pridejo na pomoč. Kljub domači državi niso imeli signala, jaz kot slovenka pa vse črtice :D ko so bili reševalci na poti, smo se mi odpravili dalje - prvi spust bolj počasi, za ogrevanje in za spoznavanje proge. Drugi pa že bolj korajžno. Sledil je čas za kosilo, nato pa s polnimi želodci še enkrat dol. Ker sem sama imela tri spuste dovolj, sem fante počakala da so sami opravili še en hitrejši spust za na konec.

Same proge ne bom komentirala kaj preveč, saj jo večina tako ali tako pozna. Je pa meni res pisana na kožo in se zagotovo še kdaj vrnem, saj sem uživala vsak trenutek in končno dobila še malo filinga za kolo, da me na mini skokih/kucljih ne vrže na prednje kolo. Začetnica pač.

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 46071

Novosti