Išči

Novosti

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Zasnežena narava, 29. 1. 2018, Avtor: Boris Štupar

Objavljalci

Authors

Arhiv

Donaciji

Gorenjski glas - Simon Šubic: ... zdravstveni in gorsko-reševalni postaji

Kranjska Gora – Zavarovalnica Triglav je pred dnevi v okviru tradicionalnega srečanja zaposlenih v Planici podarila po tri tisoč evrov Zdravstveni postaji Kranjska Gora in Društvu gorske reševalne službe Rateče (na sliki).

Zdravstvena postaja Kranjska Gora, ki deluje v okviru Zdravstvenega doma Jesenice, bo prejeta denarna sredstva namenila za nakup preiskovalne mize in 12-kanalni EKG-aparat. »Omenjena medicinska oprema nam bo omogočala bistveno izboljšanje dela v naši ambulanti in med urgencami. Ravnanje s prizadetimi bolniki bo lažje, precej boljša pa bo tudi kakovost EKG-posnetkov in izvidov,« je pojasnil prim. Saša Letonja, direktor Zdravstvenega doma Jesenice.

V Društvu gorske reševalne službe Rateče bodo prejeto donacijo uporabili za nadgradnjo novega reševalnega vozila. »Z donacijo Zavarovalnice Triglav bomo opremili kombinirano vozilo, ki je namenjeno prevozu poškodovancev z lokacij, kamor reševalno vozilo ne more. V vozilo bomo tako s ciljem varnega in kakovostnega opravljanja aktivnosti namestili zaboje za notranji prevoz reševalne opreme, reševalnih psov in nosil,« je razložil Marko Kopavnik, načelnik Društva GRS Rateče.

 02.06.2016 13:33

 

Donaciji zdravstveni in gorsko-reševalni postaji

Kategorije:
Novosti SLO Vse objave

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 46047

Novosti