Uredništvo: [email protected]
komentarji
| Registracija

Anketa

01.06.2016 13.50

 

petek, 3. junij 2016, ob 05:27, Franci Savenc, ogledov: 915

(anonimna) o slovenskih plezališčih - Odprta bo le do 15. junija!

PZS, KŠP + KA (01.06.2016, 13.50):

Dragi plezalke in plezalci, vabimo vas k izpolnjevanju anonimne ankete, s katero želimo na Planinski zvezi Slovenije ugotoviti odnos plezalcev do obstoječih plezališč. Rezultati ankete nam bodo v pomoč pri pripravi aktivnosti za urejanje naravnih plezališč v Sloveniji. Prosimo, da si vzamete 5 minut svojega časa, saj boste s tem pripomogli k boljši ureditvi naših plezališč, da bodo tudi v prihodnje kar se da varna.

V Sloveniji imamo več kot 90 opremljenih naravnih plezališč, ki vsako leto nudijo plezalne užitke več tisoč plezalcem iz domačih krajev in tujine. Oprema v plezališčih je seveda podvržena obrabi zaradi plezalcev in naravnih elementov. Planinska zveza Slovenije se po najboljših močeh trudi spodbujati vzdrževanje opreme, da bi zagotovila varnejše plezanje, kar pa zaradi vse večje popularnosti športnega plezanja postaja vse težje in ponekod tudi neobvladljivo. Lahko nastopi trenutek, ko nekatera plezališča preprosto ne bodo več varna za plezanje. Vse več je tudi zapletov z lokalnimi prebivalci in skupnostmi, ki se pritožujejo zaradi večje obremenitve področij, kjer so popularnejša plezališča.

Javna sredstva, ki jih za namen obnove plezališč pridobiva Planinska zveza Slovenije, že zdaj ne zadoščajo za plačilo vseh stroškov obnavljanja plezališč, v prihodnje pa ni pričakovati povečanja dotoka teh sredstev. Opremljevalci smeri tako pogosto nadelujejo prostovoljno, v prostem času in s svojo lastno opremo. Zato smo se na Planinski zvezi Slovenije odločili, da ustanovimo posebno delovno telo, ki se bo ukvarjalo samo z reševanjem vprašanja naravnih plezališč, z načrtovanjem njihovega urejanja in zagotavljanja njihovega razvoja v zadovoljstvo lokalnih skupnosti in plezalcev.

Eden prvih korakov k ustanovitvi delovnega telesa je anketa, s katero želimo od aktivne plezalne populacije izvedeti, kako ocenjujejo urejenost plezališč in čemu bi bilo pri urejanju treba nameniti največ pozornosti. Vabimo vas, da anketo rešite in k izpolnjevanju spodbudite tudi svoje plezalne prijatelje in znance. Odgovori nas bodo usmerili pri oblikovanju strategije razvoja plezališč Slovenije.

>>> ANKETA Slovenska plezališča

Anketa bo odprta do 15. 6. 2016, posamezniku pa vzame do pet minut časa.
Za vaš trud in sodelovanje se vam najlepše zahvaljujemo.

eXTReMe Tracker