Išči

Novosti

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Zasnežena narava, 29. 1. 2018, Avtor: Boris Štupar

Objavljalci

Authors

Arhiv

V Lepeni

PZS - KPP: ... zaključni tečaj za markaciste PZS

14. maja 2016 so se po dveh letih na zaključku tečaja zbrali markacisti pripravniki, ki so tečaj obiskali pred dvema letoma. Ponovno so se srečali v Lepeni, tako kot pred dvema letoma, ko so zaključili tečaj.

Usposabljanje za pridobitev naziva markacist PZS poteka nekoliko drugače kot druga usposabljanja Planinske zveze Slovenije. Sprva kandidate za pridobitev tega naziva čaka štiridneven tečaj, kjer se seznanijo s praktičnimi napotki in znanji za delo na planinskih poteh, ki pa jih nadgradijo tudi s praktičnimi deli na planinskih poteh v okolici kraja tečaja. Po opravljenih tečajih dobijo naziv pripravnika markacista, katerega po dveh letih pripravništva nadgradijo v markacista PZS.

Nič drugače ni bilo tudi s tokratno generacijo pripravnikov, ki so se po dveh letih ponovno sešli na sklepnem delu usposabljanja. V soboto se jih je v Lepeni zbralo 19, med njimi tudi načelnica hrvaške komisije za planinske poti s kolegom, kar je le še okrepilo sicer že tako odlične odnose slovenskih in hrvaških markacistov.

Program zaključka tečaja za markaciste je obsegal predavanji o urejanju in stanju planinskih poti, kateri smo nadgradili še z ogledom in pregledom stanja planinske poti proti Krnskemu jezeru, ki so jo pred dvema letoma v sklopu tečaja obnovili ter uredili. Ugotovili so, da je bilo delo dobro opravljeno in da je pot v dobrem stanju, sproti so le odstranili nekaj vej, ki so segale na pot.

Po opravljenem ogledu poti je sledilo kosilo, po njem pa še podelitev značk. Tako smo lahko ponosni na novih 19 markacistov, ki bodo še naprej skrbno bdeli nad našimi planinskimi potmi. Pri zaključku so sodelovali še inštruktorji Albin Žnidarčič, Igor Mlakar, Gorazd Hace in Bogdan Seliger, kot vodja celotnega tečaja.

Matej Ogorevc 
Fotografije: Bogdan Seliger 

30.05.2016
Zaključni dan tečaja za markaciste PZS v Lepeni

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 45951

Novosti