Uredništvo: [email protected]
komentarji
| Registracija

Beta 4 - napoved

ponedeljek, 30. maj 2016, ob 05:28, Helena Škrl, ogledov: 980

Poletje je tu in z njim dolgi dnevi brezdelja, poležavanja na plaži in uživanja na soncu. To je odličen čas,

... da do konca preberete stare Bete, ki se vam valjajo po stanovanju (če ne pa jih čim prej kupite).

Seveda smo za vas pripravili tudi čisto svežo in najbolj legendarno številko do sedaj, posvečeno velikanom vertikale. Začenši s Tadejem Slabetom, ki pooseblja zgodovino športnega plezanja pri nas, do obsežne izpovedi Chrisa Sharme o njegovih najboljših vzponih, pa tudi neuspehih in vsem, kar sodi zraven. Številka o legendah ne bi bila to brez pogovora z Reinholdom Messnerjem, za malo drugačnosti pa poskrbi gonilna sila paraplezanja, Philippe Ribiere v svoji najbolj osebni in popolni zgodbi.

Ker boste gotovo prosti čas preživljali natlačeni ob Blejskem jezeru ali v svoji prikolici na Hrvaškem, vas bomo popeljali tudi okrog sveta z najzanimivejšimi kraji in zgodbami do sedaj! V Evropi bomo raziskovali divji in puristični Elbsandstein ter skriti španski biser Abello, nato pa bomo zakrožili po svetu, čez eksotični Madagaskar, Oman in južno Kitajsko. Sapo jemajočim fotografijam bo svoje dodala še Anja Bečan, prvo dekle v Objektivu. Spoznavali bomo tuje kulture v pogovoru z najboljšimi Japonci, nato pa prečesali Slovenijo in raziskovali, kako nastane vrhunska plezalna stena. Naučili se jo boste zgraditi tudi na vaši podstrehi.

Tu so tudi vse stalne rubrike. Kolumnisti razmišljajo o urbanem plezanju, patoloških lažnivcih in življenjem s plezališčem ter odgovornem obiskovanju narave. V novi rubriki Bazaar vam predstavljamo najnovejše izdelke v naših trgovinah, v novicah pa so z nami sama zveneča imena: Adam Ondra, Daniel Jung, Klemen Bečan, Jernej Kruder in Sierra Blair Coyle. Ne pozabite se spoznati s perspektivno Dominiko Kodra in podoživite uspehe tekmovalne legende Maje Vidmar.

Na teoretični ravni raziskujemo moč: od tega kaj to sploh je do tega kaj za nas pomeni v steni. Seveda smo pripravili tudi obsežen trening plan za moč prstov. Tu je še priročni slovarček za situacije in predmete, za katera nam manjkajo imena, odkrivanje vašega plezalskega limita in neizprosni Mr. Tufa ter Butnskala za dogajanje iz paralelnega vesolja. Vse to vas bo zabavalo in motiviralo za plezanje čez celo poletje, zato le hitro v trafiko ali vaš ljubi plezalni center po svoj izvod. Beta se bo tam in v vaših nabiralnikih pojavila do 6. junija 2016!

 

Oznake: BIB
eXTReMe Tracker