Išči

Novosti

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Zasnežena narava, 29. 1. 2018, Avtor: Boris Štupar

Objavljalci

Authors

Arhiv

PC AOŽ

Plezalni center AO Železničar je projekt članov AOŽ, ki smo svoj prosti čas namenili izboljšanju možnosti treninga in druženja na odseku.

V ta projekt smo bili zaradi napovedi rušenja starih prostorov pravzaprav prisiljeni, a smo po dogovoru s Slovenskimi železnicami in PD Železničar glede novih prostorov v tem videli priložnost za izboljšanje stanja. Nešteto prostovoljskih ur, vloženih znatnih sredstev in uničenega orodja kasneje je stara kurilnica postala pravi mali plezalni hram.

PCAOŽ je svoja vrata za vadbo odprl februarja 2016 in članom ter tečajnikom alpinistične šole AO Železničar nudi kakovostni trening plezalne tehnike, vzdržjivosti in moči.
Plezalni del PCAOŽ vključuje sektorje Stena, Boulder, Hodnik, Mišica in Manever. V plezalnem prostoru so na voljo tudi drugi pripomočki, ki pomagajo pri izvajanju dobre plezalne vadbe. Spremljevalni del PCAOŽ pa vključuje WC in prostor za druženje.

Sektor Stena je namenjen plezanju v višave. Ponuja tri odseke višine ok. 7,5 metrov različnih naklonov in zahtevnosti. Na njem je potrebno varovanje z vrvjo.

Sektor Boulder je namenjen plezanju lažjih in težjih balvanskih problemov. V višino sega okoli štiri metre in ponuja različne naklone in volumenske oblike. Celotna površina je opremljena z blazinami, ki poskrbijo za varnost plezalcev.

Sektor Hodnik je namenjen ogrevanju in piljenju plezalne tehnike. Ponuja različne oprimke in steno tako pozitivnega, kot negativnega naklona. Celotna površina je opremljena z blazinami, ki poskrbijo za varnost plezalcev.

Sektor Mišica sestavljajo Campus board, Peg board in System board. Namenjeni so specifičnim treningom tistih, ki želijo svoje plezanje prestaviti na najvišji nivo.

Sektor Manever je namenjen vsem, ki bi želeli obnoviti oz. utrditi svoje znanje vrvnih manevrov. V ta namen smo del visoke stene opremili s svedrovci tako, da omogočajo izvajanje spuščanja po vrvi, samoreševanja, reševanje ponesrečenca in vadbe gibanja naveze.

Termini plezanja in Hišni red PCAOŽ
Plezanje je omogočeno v času objavljenih terminov, ko ekipa dežurnih poskrbi za nemoten dostop do prostorov in izvajanja aktivnosti skladno s Hišnim redom PCAOŽ.

Kontakti PCAOŽ
- Vodja PCAOŽ - Marko Erčulj - Rambo (041 631 319)
- Koordinator dežurstev in aktivnosti: Luka Klobučar - Klobuk (031 693 859)
Naše lokacije/Prostori se nahajajo na servisnem območju Slovenskih železnic. Do prostorov se dostopa s Parmove ulice.
Zahvala

PCAOŽ ne bi bilo brez:
- članov AOŽ, ki so pomagali pri gradnji, urejanju formalnosti in zbiranju sredstev,
- PD Železničar in Slovenskih železnic, ki so omogočili prostor,
- sponzorjev, ki so prispevali finančna in materialna sredstva: Citywall d.o.o.,
  Pod Skalo, B&B, Hostel in Pub, Ilumium d. o. o., Mercator d. d.

26.02.2016 09:12

 

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 45951

Novosti