Išči

Novosti

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Zasnežena narava, 29. 1. 2018, Avtor: Boris Štupar

Objavljalci

Authors

Arhiv

44. memorialno tekmovanje

GRZS - Dušan Polajnar: ... GRS Mojstrana v Vratih

V nedeljo, 24. 4. 2016, je potekalo spominsko smučarsko tekmovanje v spomin na ponesrečene gorske reševalce iz Mojstrane. Tekmovalci so se iz Vrat povzpeli do velike skale pod sedlom Luknja, kjer je bil štart tekmovanja tričlanskih ekip. Tekmovanje ekip je potekalo na povprečni čas, označbi na progi pa sta bili le štart in cilj.

Na štartu je naletaval sneg in tudi temperatura je bila zimska, zato smo se tekmovalci hitro pripravili in odsmučali po presenetljivo dobri snežni odeji do cilja, ki je bil kot običajno v strugi Bistrice. Tekmovanja se je udeležilo 28 ekip iz postaje in društev GRS ter gorski reševalci z avstrijske Koroške. Tudi starostna omejitev ni bila ovira, sodelovali so tekmovalci mlade in srednje generacije pa tudi veterani, med katerimi je bil najstarejši 83-letni Cene Griljc.

Ker se je spremenljivo vreme in sneženje nadaljevalo, smo razglasitev rezultatov opravili v Šlajmerjevem domu.
Letos se je povprečnemu času najbolj približala ekipa GRS Mojstrana, sledili pa sta ji dve ekipi GRS Kamnik.
Gorski reševalec Toni Urbas je pripravil posebno nagrado iz lesa. Prejemnik letošnje je bil Tone Sazonov - Tonač, stalni udeleženec tekmovanja.

Preden smo se skozi snežno nevihto odpeljali domov, smo prisotne opomnili še na datum spominskega tekmovanja Valentingletscherlauf, ki bo v soboto, 30.4.2016, v Avstriji.

Rezultati (PDF)
Zapisal: Dušan Polajnar
Fotografije: Dušan Polajnar in Aleš Robič

25.04.2016

 


 

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 45948

Novosti