Išči

Novosti

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Zasnežena narava, 29. 1. 2018, Avtor: Boris Štupar

Objavljalci

Authors

Arhiv

Zahodna liga

PCL - Nina Vakselj: ... na domačem terenu - V soboto, 23. aprila, smo v plezalnem centru gostili tekmo Zahodne lige!

Ravno smo se poslovili od Korošcev, Štajercev, Dolenjcev in ostalih članov Vhodne lige (gostili smo jo 16. aprila), ko so plezalni center zavzeli Primorci, Gorenjci, večina ljubljanskih klubov in še kdo. Imeli smo celo mednarodno zasedbo, saj so za klub ŠPK Plus tekmovali tudi tržaški plezalci!

Vsi smo glasno navijali, plezali pa vsak s svojim stilom in po svojih zmožnostih.

Tekmovanje smo zastavili drugače, kot za Vzhodno ligo, saj je vsaka kategorija tekmovala posebej (npr. mlajši cicibani in cicibanke niso tekmovali vzporedno s starejšimi cicibani in cicibankami). Drugačen razpored se je izkazal za dobrega, saj so tekmovalci do zaključka tekme čakali manj, pa tudi za občinstvo je bilo več prostora!

Mlajši cicibani in cicibanke

Ob 8.30 so tekmovanje otvorili mlajši cicibani in mlajše cicibanke. Tekmovalo je 28 fantov in 35 deklet. Fantje so najprej plezali črno-rdečo previsno smer, ki pa smo jo malce preveč začinili. En oprimek višje kot ostali je prišel Klemen Horvat iz ŠPO Domžale, mnogim fantom pa je bil ravno ta gib prevelik zalogaj. Druga smer je bila zelena plata in uvrstitve so se malce premešale. Najboljši je bil Rok Felicijan, prav tako iz Domžal, ki je osvojil tudi skupno prvo mesto. Na skupno drugem mestu je bil Nejc Požek, ki je do sedaj vodil skupni seštevek (kaj bo po tej tekmi, zvemo kmalu tukaj).
Pri naših sta bila ponovno na podelitvi Gal in Nik Trampuš (dosegla sta odlično 5. mesto). Tretji od trojčkov Trampuš – Tim pa je za bratoma zaostal za “mišji drekec”, a na končni razvrstitivi končal na 10. mestu. Vid je bil na svoji 2. tekmi ZL odličen 19.

Naše najmlajše punce so se pri mlajših cicibankah odlično odrezale! Punce so plezale vijolično smer v zajedi in pa modro v previsu. Julija Batagelj je do sedaj obvladovala sceno na balvanskih tekmah (obakrat je bila prva), tokrat pa je v ospredje stopila Lori Hribar. Gledali smo razburljiv superfinale, saj sta imeli z Ano Koselj iz ŠPO Jesenice po dveh smereh izenačneno številko točk. Lori je z odličnim nastopom zmagala, Julija pa si je priplezala 3. mesto. Bravo punce!
Njun trener Jery je napisal: “Bravo punce, res ste prave džekice. Sicer nikoli nisem štel kolajn, in se mi tudi danes zdi najpomembnejše dobro plezanje, pa vendar lepo pristoji medalja!”
Pri mlajših cicibankah sta iz naše ekipe plezali še Laura in Sara. Najmlajša od naših najmlajšh, Laura, si je priplezala super uvrstitev. Zasedla je 12. mesto. Sara je bila 19.

Starejši cicibani in cicibanke

Ob 11.30 so s tekmovanjem začeli starejši cicibani in cicibanke. Pri fantih je tekmovalo 30 mladih pezalcev. Luka Jerman iz PK Kamnik je suvereno odplezal in edini osvojil kar dva vrhova, tako v modri previsni smeri, ki se je na vrhu prevesila v plato, kot tudi v zeleni plati. Luko sicer večkrat vidimo v plezalnem centru, kjer trenira z Davom. Tržačan Niki Buffi iz ŠPK Plus je pokazal, da višina ni tako pomembna in osvojil 2. mesto, ki si ga je deli s Timom Korošcem. Domači tekmovalec Andraž Dornik Šelb je super plezal in za las zgrešil medaljo. Zasedel je 4. mesto. Lev je bil 17., Tevž pa 19.

Pri starejših cicibankah je bila največja konkurenca, saj je tekmovalo kar 45 deklet. Zmagala je Rosa Rekar iz ŠPO Jesenice. Druga je bila Lena Skok iz Škofje Loke, tretje mesto pa sta si delili Enya Jeram iz ŠPK Plus in Maja Arnež in ŠPO Radovljica. Naša Nina Kralj je bila odlična 6. V vijolični zajedi je osvojila vrh, daleč pa je splezala tudi v črno-rdeči smeri. Nina konstantno kaže odlične rezultate. Do sedaj je bila 2 x 9. in 1 x 8. Čestitke tudi Zoji Likar za najboljšo uvrstitev do sedaj. Prvo smer je splezala do vrha, v drugi pa malce zaostala za ostalimi. Bila je odlična 9. in le malenkost je zmajkalo za podelitev. Naše barve so zastopale še Maja Žitnik, Hana Batagelj, Naja Podlesnik, Ajda Gornjec Hodnik in Lea Moltara. Maja je bila na svoji drugi tekmi ZL in prvi v težavnosti. Priplezala si je super 22. mesto. Hana in Naja sta bili 23. in 24. (punce so se kolegilano držale skupaj, kaže, da so si izmenjale beto ;)).

Mlajši dečki in deklice

Tekmovalo je 17 mlajših dečkov in 37 mlajših deklic (spet občutno večja konkurenca pri dekletih, fantje, kje ste!? :)). Pri mlajših dečkih je neverjetno odplezal domači as Anej Batagelj in zasedel prvo mesto. Anej je vmes kar nekaj časa celil poškodbo, a se očitno s svetlobno hitrostjo vrača v formo. Drugo mesto sta si delila Žiga Šorli iz DEŠ in še en Tržačan, Paolo Streni iz ŠPK Plus. Naše barve sta zastopala dva Jakoba – Jakob Pogačar je le malenkost zgrešil podelitev in zasedel odlično 9. mesto. Jakob Furlan je bil malo za njim, zasedel je 12. mesto.

Pri mlajših deklicah je konstantno v vrhu Dominika Kodra, članica PK Kamnik, sicer pa še ena redna obiskovala Plezalnega centra Ljubljana, kjer trenira s Kati. Z odličnim plezanjem je 2. mesto osvojila domača tekmovalka Naja Jelčič, ki si je prislužila prvo letošnjo medaljo. Njena klubska kolegica in prijatejica Minea Gorec je bila blizu s 5. mestom! Tretje mesto je osvojila Živa Golob iz ŠPD Korenjak.
Od domačih tekmovalk je nastopila še Larissa Auer, ki se prav tako kot Anej vrača po nesrečni poškodbi. Bila je odlična 14. Ronja je bila 23., Timna 27., Tea 28., Lori 31. in Ula 32.

Starejši dečki in deklice

Pri starejših dečkih smo dočakali dogodek dneva. Domača ekipa je zasedla prva tri mesta. Bravo Nik Sajovic, Lan Marion Roženbergar in Nik Stanisavljević! Nik Sajovic je letos začel posegati po medaljah in je na vsaki tekmi bolj suveren. Lan je močen kot vedno in je plezal odlično. Nik Stanisavljević aka Stane pobere medaljo, če le uspe priti na tekmo (kar mu sicer kdaj zmanjka tudi pri treningih; Stane se še odloča ali bo več deklet osvojil z dobrim plezanjem ali očarljivim igranjem na kitaro.
Pri starejši dečkih so smo imeli še tri predstavnike. Jan Tajnič je bil 9., Gaber Repovž 12., Valentin Pene pa 14.

Pri starejših deklicah je bila super suverena Ema Stopar iz ŠPK Plus. Druga je bila Jana Ravnik iz ŠPO Jesenice in tretja Katra Mali iz PK Kamnik. Naša najboljša predstavica je bila Katja Mesarič z devetim mestom. Katja je dosegla odličen rezultat glede na to, da je bila to njena prva tekma (ni še nastopila na kateri od tekem VL, ZL ali DP-ja). Nič bolj izkušeni nista Tigris Bravničar Pešič in Kristina Zajec, ki sta zasedli odlično 11. in 12. mesto.

Kadeti in kadetinje

Pri kadetih in kadetinjah je bil oder naš! Med kadeti je Jaka Šprah pometel s konkurenco in suvereno osvojil 1. mesto. Rdečo smer je splezal do vrha, v modri pa je padel malo pod njim. Nejc Marinko, sicer zaprisežen alpinist, je bil tako kot prej omenjena dekleta na svoji prvi tekmi ZL in zasedel odlično 2. mesto. Tretji je bil Rok Korošec iz PK Škofja Loka. Od domačih je bil odličen 5. še en navdušenec nad hribi – Bor Levičnik.

Pri kadetinjah sta ponovno prišli po malce tekmovalnega vzdušja Tina Vintar in Tina Arnšek, ki sicer ne tekmujeta več. Plezali sta odlično. Tina Vintar se je morala v prvi smeri še malce sprostiti, v drugi pa je plezala kot šampijonka in padla le gib pod vrhom. Pri kadetinjah je sicer zmagala Lana Skušek iz AO Črnuče.
Videli smo kar nekaj prvih nastopov na tekmi pri naših plezalcih, ki sicer raje zahajajo “v skalo”. Pri kadetinjah je bila še ena med takšnimi Ajde Lovše. Bila je odlična 5.!

Skupaj smo našteli 11 medalj! Odlično pa niso plezali le imetniki medalj, temveč tudi mnogi drugi! Imeli smo kar 44 domačih tekmovalcev, skupaj pa 253 tekmovalcev! Nekateri so bili na svoji prvi tekmi, drugi pridno nabirajo izkušnje! Čestitke vsem, super ste bili! Trenerji naših tekmovalcev: Jery, Klara, Klemen in Kati so bili zelo ponosni na vse!

Čestitke tudi ekipi, ki je skrbela za organizacijo! Mi smo se imeli super, upam, da tudi vsi ostali!
Slikala je Luna (s pomočjo prijateljev).

Zapisala Nina Vakselj

25.04.2016

Zahodna liga 2016:

ZL
- 23.04.16 (PDF): Razpis | Rezultati

Kategorije:
Novosti MLA SLO TEK Vse objave

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 46047

Novosti