Išči

Novosti

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Zasnežena narava, 29. 1. 2018, Avtor: Boris Štupar

Objavljalci

Authors

Arhiv

Tour du Rutor

Nejc Kuhar: Pretekli vikend je nad dolino Aoste potekala ena od treh letošnjih Grande Course tekem v parih in je štela tudi za točke svetovnega pokala.

Trije dnevi tekmovanj na višini, skupno 7000 višinskih metrov in letos vse v zelo slabem vremenu ter slabih snežnih pogojih, kar je tekmo naredilo še težjo. Na tekmi sem nastopil skupaj z Avstrijcem Christianom Hoffmanom in obetala sva si dobro tekmo, kljub izjemno močni konkurenci na štartu.

Prva etapa je imela skupno 2400 v. m. vzponov in 26 km dolžine, kar je na koncu zneslo 2h55min tekme. Zaradi skoraj 700 tekmovalcev na štartu, je bila gneča v prvih metrih tekme vedno velika in potrebne je bilo kar nekaj spretnosti, predvsem pa hitrosti, da si brez težav ostal v ospredju. No po pol ure so se stvari večinoma postavile na svoje mesto in midva sva hitro ujela svoj ritem in nekako videla kam lahko poseževa. Prvih pet ekip je bilo za naju premočnih, nato pa nas je bilo naslednjih pet ekip izredno izenačenih in celo traso smo se prehitevali, priganjali, skratka gnali do konca. Etapo sva končala na osmem mestu, s čimer sva bila zelo zadovoljna. Tudi po moči sva bila prvi dan zelo izenačena in v cilj prišla (predvsem jaz) zelo izmučena. Razlike pred in za nama niso bile velike, zato sva vedela, da se bova morala tudi naslednje dni zelo potruditi.

08.04.2016

Celotni rezultati.pdf


Utrinek iz ene od etap (foto: Fabiomenoblog)

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 46051

Novosti