Uredništvo: [email protected]
komentarji
| Registracija

Tokrat v dežju

...03.2016


G-L, 23.03.: Kamenjski planinci vabijo ...

Primorske novice, 30. 3. 2016

četrtek, 31. marec 2016, ob 05:28, Urednik G-L, ogledov: 750

Planinska sekcija Kamnje je letos že devetnajstič zapored priredila Velikonočni pohod na Malo goro.

Slaba vremenska napoved ter nič kaj obetavno deževno jutro je marsikaterega pohodnika odvrnilo od namena povzpeti se na planoto. Kljub dežju in megli pa se je na Mali gori tokrat zbralo več kot 300 pogumnih pohodnikov.

Kot je že v navadi, so se pohodniki lahko tudi tokrat okrepčali s tradicionalno polento, zabeljeno s »košenino« in kislim mlekom. Pridne gospodinje iz Kamenj so tudi letos pripravile prekrasne kolače, ki so jih člani planinske sekcije podelili posebnim gostom. Kot je že v navadi sta kolač prejela najstarejši ter najmlajša udeleženka pohoda. Največji kolač je letos pripadel ajdovskemu županu, gospodu Tadeju Beočaninu. Vidno zadovoljen ga je razrezal in nesebično podelil med pohodnike. Kolač so prejeli tudi člani ŠD Krašnja, ki se pohoda udeležujejo že vrsto let.
Krajši kulturni program sta popestrila harmoniša Blaž in Anže, svoje pa so dodali tudi pevci okteta Castrum.
Za varnost na prireditvi so poskrbeli člani GRS Tolmin, skupina Ajdovščina, za kar jim gre posebna zahvala.

Kljub slabemu vremenu je bilo vzdušje pri koči na Mali gori zares prijetno, rahlo premočeni pohodniki pa so se zadovoljni vračali v dolino. Naslednje leto bo na Mali gori še posebej veselo, saj bo potekal že dvajseti Velikonočni pohod.
Že sedaj lepo vabljeni vsi ljubitelji narave!

eXTReMe Tracker