Išči

Novosti

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Zasnežena narava, 29. 1. 2018, Avtor: Boris Štupar

Objavljalci

Authors

Arhiv

Planinski svet - 11.02.16

Primorski dnevnik:  Izlet po Primorsko-Notranjski poti; Smučarji in planinci SPDT marljivo telovadijo

 Izlet po Primorsko-Notranjski poti

Za prihodnjo nedeljo, 14. februarja, načrtuje Slovensko planinsko društvo Trst pohod po odseku Poti Meddruštvenega odbora Primorsko- Notranjskih planinskih društev. 330 km dolga pešpot, je speljana preko območja, kjer deluje deset planinskih društev, vključenih v MDO Primorskih PD. Od odprtja poti, decembra 2009, SPDT organizira vsako leto v februarju pohod po krajšem odseku te trase. Letos se bomo podali iz Padne po Šavrinskem grebenu proti Novi vasi in Krkavčam v dolino Dragonje. Pot ni naporna, območje je zelo zanimivo bodisi iz krajinskega, bodisi iz kulturnega vidika. V Padni si lahko ogledamo tudi znano galerijo Božidarja Jakca. Krkavče pa slovijo po narodopisnih zanimivostih. Izlet je primeren za vse, predvidene so približno 3 ure hoje. Nujna pohodniška oprema.
Na izlet se bomo podali z osebnimi avtomobili. Zbirališče ob 8.30 na parkirišču Kompas pred Škofijami (na desni strani v smeri proti Kopru). Na razpolago bo tudi društveni kombi. Ta bo odpeljal ob 8. uri izpred cerkve v Bazovici. Za prevoz z društvenim kombijem je nujna prijava, pokličite na tel. št 338491345 (odgovarja Franc).
Zaradi napovedanih slabih vremenski razmer organizatorji pozivajo naj vsi udeleženci - tudi tisti, ki se bodo na izhodiščno točko odpeljali z avtomobili - pokličejo na zgoraj napisano številko. V primeru odpovedi izleta, vas bodo organizatorji nemudoma obvestili.

Smučarji in planinci SPDT marljivo telovadijo
Čeprav letošnje snežne razme niso najugodnejše, smučarji in planinci SPDT pridno telovadijo že od lanskega oktobra pod vodstvom trenerke Valentine Suber. Prilike za ture v gore, s smučmi ali peš ne bodo seveda manjkale. Vadba bo trajala do začetka aprila, zato kdor želi, se nam lahko še pridruži.

 11.02.2016

 

Kategorije:
Novosti SLO Vse objave

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 46051

Novosti