Išči

Novosti

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Zasnežena narava, 29. 1. 2018, Avtor: Boris Štupar

Objavljalci

Authors

Arhiv

Tek pod Poncami

Silvo Baznik: Včeraj nagovarjanje, danes zjutraj priprava zajtrka, nekaj vzpodbude ženi in končno sva se skupaj zapeljala v Rateče.

Bele planjave pod Poncami so spravile ženo v dobro voljo, ko je stopila na tekaške smuči. Nebo je bilo prekrito s kopreno, visoki vrhovi Julijcev so se skrivali v oblakih, a pogled proti severu je razkril krpice jasnine nad gozdnatimi vrhovi nad Ratečami. Mraza ni bilo, temperatura okoli ničle, sneg lepo smučljiv in podala sva se na progo. Sprva sva šla na zahod, v Italijo in se nato vrnila na slovensko stran. Proga je bila odlično pripravljena in zjutraj skoraj brez tekačev tako, da sva uživala tako po ravnini kot rahlih vzponih in spustih. Ure so minevale zelo hitro.

Ko sva se utrudila, sva se vrnila na izhodišče, se okrepčala, odpočila in ponovno stopila na smuči. Tokrat sva se obrnila proti vzhodu in naredila pot do Planice. V planici je živo, ker pripravljajo letalnico za smučarske polete v naslednjem tednu. Prav tako so odstranili veliko snega, delno tudi s tekaškega poligona, v pripravi dodatnih parkirišč. Žal je zimska idila s tem v Planici okrnjena.

Ker se nebo nad dolino ni hotelo zjasniti, sva odpisala pot v Tamar in se počasi odpravila nazaj in pri tem z veseljem izkoristila spust proti Ratečam. Še nekaj krogov in vrnila sva se na izhodišče, kjer sva za konec uživala ob kavici in sončnih žarkih, ki so končno obsijali tudi pokrajino pod Poncami.

Na poti domov sva se ustavila še v Martuljku in užila nekaj trenutkov ob pogledih na gore Martuljške skupine in s tem zaključila smučarsko tekaški dan pod Poncami.

 
   
   
   
   

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 46075

Novosti