Išči

Novosti

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Zasnežena narava, 29. 1. 2018, Avtor: Boris Štupar

Objavljalci

Authors

Arhiv

Na smučeh skozi raj

ServusTV: visokogorsko turnosmučarsko prečenje superlativov. En teden doživetij v pokrajini razpeti med visoke gore in ledenike Je lepo, vzpodbudno! - ponovitev v soboto ob 13.30

... s prekrasnimi panoramskimi razgledi in mogočnimi vrhovi kot sta Großvenediger in Großglockner.

S svojo dolžino 140 km in preko 18.000 višinskimi metri, izhodiščem v Kasernu na Južnotirolskem ter ciljem na najvišjem vrhu Avstrije Großglocknerju, je tura "Visoka Tirolska" kraljica med turnosmučarskimi turami v Avstriji. 

Na pot po mogočni trasi v prelepem visokogorskem okolju se je odpravil eden najboljših svetovnih alpinistov: nam dobro znan američan Steve House, ekstremni plezalec in vrhunski alpinist zadnjih dvajsetih let, ki ga je legendarni Reinhold Messner poimenoval kot najboljšega visokogorskega plezalca in je po besedah novinarja, zunaj alpinistične scene kljub njegovi neverjetni moči in sposobnostim, komaj poznan.

V dokumentarnem filmu, ki bo prikazan nocoj, bodo gledalci lahko pobliže spoznali Steva Housa - in skupaj z njim in njegovo ženo Evo, Korošico, doživeli lepote te prekrasne turnosmučarske ture na Zgornjem Tirolskem.

Vir: ServusTV 


Dokumentarne oddaje o gorništvu Bergwelten pripravlja salzburška ServusTV. Na sporedu so po 21. uri.
Pri nas jih je moč spremljati preko T-2 IPTV
na spletu preko satelita ASTRA 19,2º E na 11.302 GHz, H, SR: 22.000 v HD kvaliteti; tudi na 12.663 GHz, H, SR: 22.000 v SD kvaliteti.

ServusTV: Bergwelten (Gorski svet)
na sporedu danes, v sredo,
02.03.2016 ob 21.15


Ponovitev v soboto ob 13.30

Hoch-Tirol - Auf Skiern durch ein Paradies

 

 

 

Kategorije:
Novosti SMU SLO Vse objave

2 komentarjev na članku "Na smučeh skozi raj"

Franci Savenc,

Mijo, 03.03.16 14.10: Sinoči so v onem dokumentarcu na ServusTV lepo prikazali našo Steno in razložili kako se je Steve House učil plezat v naših gorah, šel prvič v Himalajo s slovensko ekspedicijo itd. Uglavnem full so nas pohvalili ... Ponovitev je to soboto ob 13.30.


Franci Savenc,

Prejeto: ... lepo prikazali našo Steno in razložili kako se je Steve House učil plezat v naših gorah, šel prvič v Himalajo s slovensko odpravo itd. Full so nas pohvalil ... Urednik

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 45948

Novosti