Uredništvo: [email protected]
komentarji
| Registracija

Zgornji steber Brane

27.02.2016


Tko: zdej pa najd kočo ...

Več Picasaweb: Vertikala alpinis...

ponedeljek, 29. februar 2016, ob 05:28, Franci Savenc, ogledov: 1629

AK Vertikala - Andraž Avbelj: V tej čudni zimi je treba iti kdaj tudi z glavo skozi zid, in tako smo v soboto [27.02.] šli Jaka, Luka in Andraž pogledat na Kamniško sedlo ...

... kjer je snežilo in pihal je svinjsko mrzel veter.
Vseeno smo šli pogledati razmere pod Brano ter potem v grapo in - se tako znašli na drugem štantu stebra Brane, kjer smo si rekli klinc gremo poiskusit.

Razmere v stebru so bile presenetljivo dobre, glavni problem je bila skoraj nična vidljivost. Brez drytoolinga seveda ni šlo. Stolp smo obvozili po lušni prečnici v levo, ki se je izkazala za verjetno še težjo varianto. (Štant v prečki je bil še posebej prijeten) Oba detajla v zadnjem raztežaju sta bila kar sitna, posebej tri metre plezanje navzdol z zglajenega balvana. Vse raztežaje je napeljal Jaka.

Na vrhu smo doživeli totalni “whiteout”, orkanski veter s snegom. Nekako pa smo LE našli prehode do sedla, nato pa še pol ure iskali kočo in pot navzdol.
Vmes je zapadlo do 20 centimetrov novega snega. Prvo resno pavzo smo imeli šele na Pastircih.

Na vožnji domov smo srečali lovce iz Italije, ki so se ravno parkirali - kar sredi ceste (?!). Kaj bi bilo, če bi prišli pet minut kasneje, nobeden ne ve.

Oznake: ALP
eXTReMe Tracker