Išči

Novosti

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Zasnežena narava, 29. 1. 2018, Avtor: Boris Štupar

Objavljalci

Authors

Arhiv

Kranjskogorsko bajkališče

MTB - Matej Hartman: ... zdaj zares - 200 višinskih metrov po zaviti sankaški progi skozi gozd in linija ob robu smučišča ...

Čeprav kasno popoldne, se je ta petek v Zgornjesavski dolini vse bolj svetilo. Od Belce naprej se je začel kazati sneg, oblaki na nebu so se malo razprli in v Kranjski Gori so končno prižgali reflektorje nad zimskim kolesarskim parkom. Prvi decembrski poskus ni uspel, zato sva takrat z Deklevcem s pomočjo naglavnih lučk lastnonožno odkolesarila v Krnico. Naslednje popoldne so sedežnico Kekec, gonilno silo parka, le pognali. Andrej je bil prvi, ter do predvčerajšnjim tudi edini gost zimskega bike parka v Kranjski gori. Ker letošnja zima ni bila takšna, kot bi od nje pričakovali, so idejo o bike parku za nekaj časa dali na hladno.

Do tega vikenda, ko so med 16. in 19. uro sneg pod Kekcem spet namenili kolesarjem. In končno se jih je nekaj opogumilo. 200 višinskih metrov po zaviti sankaški progi skozi gozd in linija ob robu smučišča, kjer je napravljenih celo nekaj sneženih objektov, je navdušilo neutrudno skupino fantov in deklet. Končno so prišli na svoj račun. Zdržali so tako dolgo, da so omagali reflektorji nad njimi. In če bi bilo nekaj več snega, bi jim kranjskogorci pripravili še zabavnejšo progo.

Vsi so bili na freeride kolesih z običajnimi gumami, le jaz sem jim prišel nasproti s fetbajkom. Oni so uživali v spustih in sneg je šprical izpod njihovih gum, jaz sem se z debeluhom trudil navzgor. Tam, kjer je bil sneg poledenel in ni bilo prestrmo, je šlo. A veliko več je bilo sipkega, umetnega snega. Čeprav štiri palce široke gume, so se globoko pogreznile vanj. Še ratrak ga ni mogel utrditi. Zato sem ga navkreber več rinil, kot gonil. Sem se vsaj lepo ogrel.

Spust je bil seveda čisto nekaj drugega. Kolo se je lepo oddolžilo in mi pripravilo užitek posebne vrste. Mehko drsenje po snegu, dolgi zavoji in ravno prava hitrost, da sem ga še obvladal. Še bo treba na sneg, preden ga pobere.

28.02.2016
Kranjskogorsko bajkališče zdaj zares

Kategorije:
Novosti KOL SLO Vse objave

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 45944

Novosti