Uredništvo: [email protected]
komentarji
| Registracija

Planinski svet - 11.02.16

 11.02.2016

 

nedelja, 14. februar 2016, ob 05:29, Mitja Gleščič, ogledov: 818

Primorski dnevnik: Izlet po Primorsko - Notranjski poti; Smučarji in planinci SPDT marljivo telovadijo

Izlet po Primorsko-Notranjski poti

Za prihodnjo nedeljo, 14. februarja, načrtuje Slovensko planinsko društvo Trst pohod po odseku Poti Meddruštvenega odbora Primorsko- Notranjskih planinskih društev. 330 km dolga pešpot, je speljana preko območja, kjer deluje deset planinskih društev, vključenih v MDO Primorskih PD. Od odprtja poti, decembra 2009, SPDTorganizira vsako leto v februarju pohod po krajšem odseku te trase. Letos se bomo podali iz Padne po Šavrinskem grebenu proti Novi vasi in Krkavčam v dolino Dragonje. Pot ni naporna, območje je zelo zanimivo bodisi iz krajinskega, bodisi iz kulturnega vidika. V Padni si lahko ogledamo tudi znano galerijo Božidarja Jakca. Krkavče pa slovijo po narodopisnih zanimivostih. Izlet je primeren za vse, predvidene so približno 3 ure hoje. Nujna pohodniška oprema.
Na izlet se bomo podali z osebnimi avtomobili. Zbirališče ob 8.30 na parkirišču Kompas pred Škofijami (na desni strani v smeri proti Kopru). Na razpolago bo tudi društveni kombi. Ta bo odpeljal ob 8. uri izpred cerkve v Bazovici. Za prevoz z društvenim kombijem je nujna prijava, pokličite na tel. št 338491345 (odgovarja Franc).
Zaradi napovedanih slabih vremenski razmer organizatorji pozivajo naj vsi udeleženci - tudi tisti, ki se bodo na izhodiščno točko odpeljali z avtomobili - pokličejo na zgoraj napisano številko. V primeru odpovedi izleta, vas bodo organizatorji nemudoma obvestili.

Smučarji in planinci SPDT marljivo telovadijo

Čeprav letošnje snežne razme niso najugodnejše, smučarji in planinci SPDT pridno telovadijo že od lanskega oktobra pod vodstvom trenerke Valentine Suber. Prilike za ture v gore, s smučmi ali peš ne bodo seveda manjkale. Vadba bo trajala do začetka aprila, zato kdor želi, se nam lahko še pridruži.

eXTReMe Tracker