Išči

Novosti

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Zasnežena narava, 29. 1. 2018, Avtor: Boris Štupar

Objavljalci

Authors

Arhiv

Škrjančki peš

Slovenske novice: ... v novo leto / Najstarejši pohodnik ima 74 let - Ob poti v skalah postavljenih 12 jaslic Gorenjski glas: Rekordna udeležba na Mačkovem pohodu

PLANINSKO DRUŠTVO Komenda, sekcija Škrjančki, je po naporni silvestrski noči na novega leta dan organiziralo tradicionalni, že 18. Mačkov pohod iz Jurčkove Dobrave na Šenturško goro, ki leži na 667 metrih nad morjem. Število pohodnikov se vsako leto povečuje, tokrat se jih je na sedem kilometrov dolgo krožno pot podalo 31, največ jih je bilo iz komendske, cerkljanske in mengeške občine.

Vodja pohoda Franc Drolec je vseskozi pazil, da so bili vsi pohodniki v strnjeni skupini, dejal pa je, da je bil letošnji novoletni pohod eden lažjih do zdaj.
Pred leti so namreč pohodniki gazili v 60 centimetrov snega ter za vzpon na Šenturško goro potrebovali uro in pol hoje. Letos so bili najstarejši udeleženci stari več kot 70 let, rekorder pri 74 je Peter Lončar iz Zaloga. Kljub veselemu silvestrovanju ni na Šenturški gori nihče pokazal znakov utrujenosti. Tam so se vsi udeleženci Mačkovega pohoda vpisali v pohodno knjigo, nato pa se v znanem Kmečkem turizmu Pavlin okrepčali s toplim čajem in sladicami. Po vrnitvi v dolino so bili vsi udeleženci deležni pohodniške malice, ki jo skupaj vsa leta pripravijo člani pohodniške sekcije Škrjančki in okrepčevalnica Marička v Zalogu pri Cerkljah.
Osvežitev na svežem zraku jim je dala novega zagona za pohode v letošnjem letu. Med pohodom so si Škrjančki kajpak ogledali vseh dvanajst jaslic, ki so postavljene v skale ob vsej planinski poti v naravnem okolju na Šenturško goro in ob poti nazaj po Zaloški poti v dolino.

Posebej organiziran je bil na Štefanovo tudi pohod Škrjančkov Od jaslic do jaslic, ki se ga je udeležilo 53 pohodnikov iz petih občin. J. K.


Gorenjski glas 05.01.2016: Rekordna udeležba na Mačkovem pohodu

Šenturška Gora - Planinsko društvo Komenda, sekcija Škrjančki, je na novega leta dan organiziralo že 18. Mačkov pohod iz jurčkove Dobrave na Šenturško goro. Pohoda po sedem kilometrov dolgi krožni poti seje udeležilo največ pohodnikov do sedaj, kar 31, največ iz komendske, cerkljanske in mengeške občine. Vodja pohoda Franc Drolec je dejal, da je bil letošnji pohod eden lažjih do sedaj; pred leti so pohodniki gazili 60 centimetrov snega in za vzpon na Šenturško goro potrebovali uro in pol hoje. Letos so bili najstarejši udeleženci stari več kot sedemdeset let, najstarejši med njimi, s 74 leti, je bil Peter Lončar iz Zaloga. Udeleženci pohoda so se v Kmečkem turizmu Pavlin okrepčali s toplim čajem in sladicami. Ob vrnitvi v dolino so bili vsi deležni pohodniške malice, ki jo skupaj vsa leta pripravijo člani pohodniške sekcije Škrjančki in Okrepčevalnica Marička v Zalogu pri Cerkljah. Škrjančki so si med pohodom ogledali tudi vseh dvanajst jaslic, ki so postavljene v skale ob planinski poti na Šenturško goro in ob Zaloški poti.

02.01.2016

 

 

 

 

 

 

 


Kategorije:
Novosti POH SLO Vse objave

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 46064

Novosti