Išči

Novosti

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Zasnežena narava, 29. 1. 2018, Avtor: Boris Štupar

Objavljalci

Authors

Arhiv

Graparski tekači

PD Podbrdo: V gornjem delu Baške grape gorski tek že dolgo ni samo priljubljena oblika rekreacije. Tekaški navdušenci iz tesne grape silijo v višine,

... se potijo, »grizejo kolena« in v svoji hitrosti komaj utegnejo poškiliti k zastonjskim lepotam.

Z leti se je izoblikovala skupina tekačev, ki sodelujejo v pokalu Primorskih gorskih tekov in tekmujejo za Planinsko društvo Podbrdo. Pogosto posegajo tudi po najvišjih mestih. Najbolj izkušenim se že pridružujejo najmlajši. V okvir pokala sta uvrščena tudi dva teka s startom v Podbrdu, to sta gorski maraton štirih občin in tek na Črno prst. Slednji je kot prvi organiziran v Sloveniji Baško grapo poimenoval zibelko gorskega teka. Da Graparji najraje tečejo na svojo goro pove dejstvo, da je letos v kategoriji domačinov z območja Planinskega društva Podbrdo premagalo vzpon kar trinajst tekačev in tri tekačice.

Na seznam letošnjih 16. Primorskih gorskih tekov je bilo vpisanih enaindvajsaet tekem. Zadostno število za uvrstitev v točkovanje, najmanj enajst, so jih zbrali Slavko Prezelj (19), Pavlo Šorli (17), Simon Drole (13) in Žan Drole (13). Nekajkrat so se preizkusili še Vida Drole, Andrej Lapanja in Ivan Valentinčič.

Graparski tekači niso manjkali niti na zaključni prireditvi v Gaberjah pri Ajdovščini. Njihovih uspehov so se je v prijetnem tekaško-prijateljskem vzdušju veselili tudi predsednik Planinskega društva podbrdo Tomaž Štenkler ter svojci in prijatelji, ki zanje skozi celo leto navijajo ob tekmovalnih progah. Končni rezultati so pokazali, da so si pritekli kar tri stopničke v posameznih kategorijah. V kategoriji A - mlajši člani je bil Drole Žan tretji, prav tako v kategoriji C - starejši člani Šorli Pavlo in v kategoriji E - veterani Slavko Prezelj. Simon Drole je v kategoriji D - mlajši veterani pristal na devetem mestu. Uvrščena sta bila tudi Vida Drole v kategoriji I - starejše članice in Ivan Valentinčič kategorija F - starejši veterani, vendar nista zabeležila po enajst tekem.

V Gaberjah so vsi premagali tudi tek na Tabor, prvi za sezono 2016. Na startu sta se jim pridružila še dva novinca, Tina Šorli in Marko Abram.

Olga Zgaga 

...12.2015

graparski tekači s predsednikom PD Tomažem Štenklerjem in glavnimi organizatorji Primorskih gorskih tekov. Foto Alenka Zgaga, vir: PZS.si

 

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 45946

Novosti