Išči

Novosti

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Zasnežena narava, 29. 1. 2018, Avtor: Boris Štupar

Objavljalci

Authors

Arhiv

Medvedjak ekspres 2015

V nedeljo, 27. decembra, smo kljub slabim snežnim razmeram v organizaciji Turni.si, TSK Olimpik in Golte Slovenija uspešno izpeljali prvo turnosmučarsko tekmovanje v novi sezoni.

Prva tekma slovenskega pokala v turnem smučanju je bil 2. Medvedjak ekspres

Tekma je potekala po Družinski progi smučišča Golte od spodnje postaje sedežnice Smrekovec do zgornje postaje sedežnice Medvedjak. Tekmovalci so opravili s tremi vzponi po 150 višinskih metrov, tekmovanje pa je bilo nekaj posebnega zaradi posamičnih štartov tekmovalcev. Ker na žalost nismo mogli zapreti proge na smučišču, kjer trenutno obratujeta le dve zasneženi progi, so za končni rezultat šteli samo vzponi. So pa ta način tekmovanja vsi udeleženci z navdušenjem sprejeli, saj je bilo malo drugače kot sicer, marsikomu pa je bilo tudi lažje štartati ob misli, da mu ne bo treba hiteti na menjavah ter da si bo lahko po posameznem vzponu tudi malo odpočil.

Tekmovanja se je udeležilo 26 tekmovalcev, pohvalimo pa se lahko z mednarodno udeležbo, saj sta se tekme udeležila tudi turna smučarja iz Avstrije. Tekme v toplem sončnem vremenu so se udeležile tri tekmovalke, vse članice TSK Olimpik. Najboljši čas treh vzponov je dosegla Karmen Klančnik, sledili pa sta ji Klara Meglič in Maruša Triler.

V veteranski kategoriji je nastopilo osem tekmovalcev, najhitrejši pa je bil Rolando Lipar (TSK Olimpik). Sledila sta mu Marijan Tepina (TSK Olimpik) in Dušan Podlogar (ŠD Pokljuka).

Izmed mladinskih vrst tokrat nismo imeli predstavnika, se pa je tekme udeležilo deset članov. Najhitrejši skupni čas je dosegel Matjaž Mikloša, tesno pa sta mu sledila Luka Kovačič in Luka Mihelič (vsi trije člani TSK Olimpik).

Imeli smo tudi rekreativno kategorijo, v katero so se prijavili trije tekmovalci in dve tekmovalki in uspešno opravili z dvema vzponoma.

Prav vsak tekmovalec je domov poleg štartnega paketa odnesel tudi praktično nagrado, najhitrejši v tekmovalnih kategorijah pa so prejeli tudi uporabne medalje – deske za rezanje z logotipom tekmovanja. Absolutna zmagovalca v ženski in moški kategoriji sta prejela še štartnini za gorski tek Trail Golte, zato upamo, da ju maja znova vidimo v Savinjski dolini.

Organizatorja se zahvaljujeva najprej vsem tekmovalcem, ki ste prišli na Golte in s svojo udeležbo ter dobro voljo poskrbeli za domačnost tekme, da je kljub nekaj improvizacije dobro uspela. Zahvaljujeva se časomerilcu Urošu, pomočnikoma Jelki in Andreju v cilju ter vsem priložnostnim fotografom.

Iskrena zahvala pa vsem sponzorjem, ki so tekmo sploh omogočili ter poskrbeli za praktične nagrade – Golte Slovenija, TG Sportlife, Salomon, Dynafit, Eko brlog, Trail Golte, Celjska Mohorjeva družba in drugi.

Špela in Matija Zupan 

Kategorije:
Novosti SMU SLO TEK Vse objave

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 46041

Novosti