Išči

Novosti

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Zasnežena narava, 29. 1. 2018, Avtor: Boris Štupar

Objavljalci

Authors

Arhiv

Novoletni tek v Dolskem

Silvo Baznik: Konec leta Športno društvo Partizan Dolsko organizira tek, ki za mnoge tekače pomeni zadnjo udeležbo v tekočem letu na organiziranem teku.

Včeraj v sončnem vremenu na kolesarskem izletu. Zvečer še brez volje za tek, danes po jutranji kavici pa je bilo vedno več pozitivne energije in le še stavek ali dva in žena je bila pripravljena za zadnji tek v tem letu. Hitro sem postavil strešne in kolesarski nosilec na avto, zapeljal iz garaže, postavil kolo na avto in sva šla na pot.

Moto ŠD Partizan pri organizaciji teka si velja zapomniti: VREME NAS NE MORE PRESENETITI! NA TEKU SE DOBIMO!

Že vrsto let se žena udeležuje tega teka in vreme poskrbi, da so pogoji različni, od lepega sončnega vremena do megle, mraza, vetra, dežja ali snega. Kljub tako različnim pogojem se zbere kopica tekačev, ki pretečejo 10,5 ali 14,5 km z stopetdesetimi višinskimi metri ali pa se pomerijo na 4,5 km razdalji s petnajstimi višinskimi metri. Poleg teh tekov marljivi športni delavci organizirajo še cicibanov in kurirčkov tek.

Danes je bilo megleno in hladno vreme, le na najvišji točki teka smo za nekaj trenutkov uživali v sončnih žarkih. Start najdaljše preizkušnje je bil pred Kulturnim domom, start deset in pol kilometrske preizkušnje z ženino udeležbo pa v Kamnici, kjer so se pridružili tekačem na najdaljši progi in skupaj nadaljevali proti Vinjam, ki so jih obtekli, se vrnili v Kamnico, nadaljevali skozi Petelinje in Podgoro do Kleč in se po lokalni cesti vrnili v cilj v Dolskem.

Vseskozi sem spremljal ženo na kolesu in tako zabeležil tek na pričajočih fotografijah. Na koncu sva ugotovila, da je mene mrazilo na kolesu, medtem ko je žena bila lepo ogreta pri nabiranju kilometra za kilometrom, a ves trud na kolesu se je poplačal, ko je žena z nasmehom na obrazu pritekla v cilj.

Kategorije:
Novosti SLO TEK Vse objave

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 46047

Novosti