Išči

Novosti

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Zasnežena narava, 29. 1. 2018, Avtor: Boris Štupar

Objavljalci

Authors

Arhiv

Novosti

Mnogotere kraške poti

Primorski dnevnik: BOLJUNEC - Vodnik po poteh tržaškega, tržiškega in goriškega Krasa

Alessandro Ambrosi ponuja bralcu pregled nad 200 pešpoti - Vodnik je opremljen z zemljevidi in opisom itinerarja

V Sprejemnem centru Naravnega rezervata Doline Glinščice v Boljuncu je nedeljski dopoldan minil v znamenju spoznavanja mnogoterih kraških pešpoti. Alessandro Ambrosi je namreč pri tržaški založbi Transalpina (v zbirki Andar de bora) pravkar izdal nov Vodnik po poteh tržaškega, tržiškega in goriškega Krasa, ki so ga premierno predstavili ravno v boljunskem gledališču ob prisotnosti res številnih ljubiteljev pohodništva in narave nasploh. Izbira lokacije ni bila naključna, saj je dober del publikacije posvečen potem po domači Glinščici.

Zajeten vodnik (765 strani) ponuja bralcu pregled nad 200 pešpoti, vsaka od katerih je opremljena z zemljevidom in opisom itinerarja oz. opozorilom o težavnostni stopnji; na straneh najde bralec informacije tudi o številnih kolesarskih stezah, čezmejnih poteh ali stezah po sledeh prve svetovne vojne: skratka, res obširna ponudba sprehodov po naravi. Uvod je posvečen kraškim naravnim znamenitostim in seveda vsem geološkim, naravoslovnim in živalskim značilnostim Krasa.

Novo publikacijo je v nedeljo predstavil novinar Massimo Gobessi, knjižno srečanje pa je zaživelo v soorganizaciji z Občino Dolina (prisotna sta bila župan Sandy Klun in odbornik Franco Crevatin) in pod pokroviteljstvom Slovenskega planinskega društva Trst in italijanskega CAI. (sas)

24.12.2015


 

Kategorije:
Novosti Tuje BIB TUJ Vse objave

1 komentarjev na članku "Mnogotere kraške poti"

Ljubica Zemljak,

Verjetno v italijanskem jeziku?

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 46078

Novosti