Išči

Novosti

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Zasnežena narava, 29. 1. 2018, Avtor: Boris Štupar

Objavljalci

Authors

Arhiv

Na smučeh bodo preživeli ves dan

Primorski dnevnik: Slovensko planinsko društvo tudi letos prireja smučarske tečaje za otroke in mlade

Slovensko planinsko društvo v Gorici posveča veliko pozornost mladim in smučanju. Za razvoj zimske športne panoge v zadnjih letih skrbijo predstavnice nežnega spola, saj je za smučarsko šolo in tečaje že več sezon odgovorna uigrana ekipa odbornic, ki jo sestavljajo Tatjana Kosič, Sara Bevčar, Sara Bresciani, Danja Bregant in Francesca Fantini. Letošnja smučarska šola, ki je namenjena otrokom, rojenim med letoma 2003 in 2008, se je začela prejšnji teden na Trbižu, kjer otroci smučajo pod vodstvom učitelja Aleksandra Cossutte.
Odbornice napovedujejo nekaj novosti glede letošnjih smučarskih tečajev, ki bodo potekali v sodelovanju z društvom Brdina. »Tečaj bo letos petdnevni, tako da bo trajal en dan več kot v prejšnjih letih; dodatna novost je poleg tega v tem, da bodo lahko otroci oz. starši izbirali med soboto in nedeljo. Tečaji, ki so namenjeni otrokom od tretjega do približno štirinajstega leta starosti, se bodo začeli 16. oz. 17. januarja in bodo na sporedu vsak konec tedna do vključno 20. oz. 21. februarja; premor bo le med pustnim vikendom, in sicer 6. in 7. februarja,« pojasnjuje mlada odbornica Sara Bevčar. Letošnji tečaji bodo izključno celodnevni, to se pravi, da bodo mali smučarji vsakič preživeli na smučeh pet ur.
»Lani je več mlajših otrok opravilo celodnevni tečaj, vsi so se imeli zelo lepo, zadovoljni so bili tudi starši. Poleg tega pri Brdini že nekaj let prirejajo samo celodnevne tečaje, tako da smo se za to odločili tudi mi. Za najmlajše smo sicer pripravili nekoliko enostavnejši program, saj jih nočemo preobremenjevati. Tako jih bomo učili tudi, kako pripraviti smuči, spoznavati najrazličnejše materiale in sneg, zmanjkalo ne bo niti igranja in zabave. Letošnja novost je tudi varstvo otrok, ki ga bomo zagotavljali ob uri kosila. Mlade smučarje bodo vodili odlično strokovno podkovani učitelji Livio Rožič, Natalino Culot in Francesca Fantini,« pojasnjuje Bevčarjeva.
Čeprav postaja smučanje za današnje razmere vse dražji šport, so se pri SPDG odločili, da bodo ponudili zelo konkurenčne cene. Cena celotnega tečaja znaša 180 evrov, kar pomeni, da bo vsak dan stal le 36 evrov, vsaka posamezna ura na snegu pa približno 7 evrov. Ob doplačilu bo glede na število prijavljenih zagotovljen tudi prevoz z avtobusom oz. s kombijem. Če po družina vpisala več kot enega otroka, bodo bratje oz. sestre deležni 10 odstotnega popusta.

 20.12.2015

 

Kategorije:
Novosti SMU SLO Vse objave

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 45951

Novosti