Išči

Novosti

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Zasnežena narava, 29. 1. 2018, Avtor: Boris Štupar

Objavljalci

Authors

Arhiv

Vojska

Gorenjski glas: ... bo pomagala / Podpora pri delovanju 35 organizacij
Primorski dnevnik: Shod alpincev tudi priložnost za promocijo 

Vojska bo pomagala
Sporazum Podpora pri delovanju 35 organizacij

Bled - Načelnik generalštaba Slovenske vojske (SV) Andrej Osterman je s predstavniki 35 organizacij včeraj na Bledu podpisal pogodbe o sodelovanju. Slovenska vojska zagotavlja podporo pri delovanju različnim organizacijam (gasilska zveza, lovska zveza, planinska zveza, letalska zveza ...).

Še iz časov teritorialne obrambe Zveza tabornikov Slovenije sodeluje z vojsko, je povedal Ivo Štajdohar iz Taborniške zveze. Program zveze tabornikov je deloma podoben programu vojske in je tako uporaben tudi zanjo. Vojska z logistično podporo tudi pomaga društvom tabornikov pri organizaciji taborov, je povedal Štajdohar. Z vojsko sodeluje tudi Triglavski narodni park. Vojaki pomagajo pri preskrbovanju pašnih planin, dostavi opreme do težje dostopnih točk, je povedal v. d. direktorja TNP dr. Bogomil Breznik. Vojska je letos v okviru tovrstnega sodelovanja naštela 731 dogodkov, zanje pa je skupaj porabila 338.000 evrov. BL. R.


GORICA – Junija
Shod alpincev tudi priložnost za promocijo

»Shod alpincev je velika priložnost tudi iz ekonomskega vidika; pomembno je, da bodo trgovci in gostinci sodelovali,« pravi Marzio Bodria, ki že več let skrbi za marketing in promocijo državnih in drugih shodov alpincev po Italiji. Včeraj je skupaj s predsednikom združenja ANA iz Gorice Verdolivo in županom Romolijem predstavil program shoda alpincev Triveneta, ki bo v Gorici junija prihodnjega leta. Med 17. in 19. junijem bo potekala vrsta slovesnosti pri spomenikih, vojaških pokopališčih in kostnicah, prirejajo pa tudi baklado, razstave, »alpinsko noč« za mlade in »aplinsko vas« na Travniku, kjer naj bi značilne dobrote ponujali krajevni proizvajalci. »Shod Triveneta je po številu udeležencev drugi največji shod v Italiji,« je poudaril Bodria, po katerem bo dogodek dobra priložnost za promocijo mesta.

  05.12.2015

 

 

 

 

 


 

 

 


04.12.2015

 

Kategorije:
Novosti SLO Vse objave

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 46075

Novosti