Išči

Novosti

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Zasnežena narava, 29. 1. 2018, Avtor: Boris Štupar

Objavljalci

Authors

Arhiv

Glavno da se klajmba 2015

AO Jesenice: V sredo smo posadka v sestavi Lidija, Katarina, Metod, Rok, Božo in Mare šli v Makarsko na letošnji tabor

Večerno dogajanje je bilo sicer v Brelah, kjer so organizatorji poleg žurke organizirali tudi predavanje Borislava Aleraja - Akca – legendarnega velebitaša s katerim smo imeli čast po predavanju malo podebatirati. Predstavil je dobrih 20 let plezanja v Velikem Kozjaku, kjer so s prijatelji leta 1994 našli nedotaknjene stene. Vsako leto so dodali nekaj prvenstvenih smeri. Večino smeri so splezali brez vrtanja, kline izbili, zato je zaželjeno, da stene ostanejo take kot so bile. Za naslednje leto pripravlja izdajo plezalnega vodnika. Dal je kar nekaj idej za plezalni tabor, ki ga bomo mogoče v prihodnosti izvedli.
Sobotna žurka je zaradi slabe napovedi odpadla. Mi pa smo namesto plezanja deževen dan izkoristili za gobarjenje v Parku prirode Biokovo.

V četrtek in petek nam je vreme služilo in smo splezali: Lidija in Božo – Psiho blok (6a, 200 m), Ciciban (6a+, 240 m), Bodri morning (5b, 100 m), Katarina in Rok - Giardino botanico (6a+, 155 m), Bodri Morning (5b, 100 m), Duhovi Biokova (6a, 150 m), Metod in Mare - Bodri Morning (5b, 100 m), Moon stalker (6a+, 100 m), La Schiena della Balena (6a, 150 m).

Ne glede na to, da smo lahko izkoristili samo dva plezalna dneva, se bomo naslednje leto spet vrnili. Biokovo nam je vsem všeč, kaj naj rečem drugega.

Marko  

14.10.2015

 

 Ob povratku
smo se ustavili pri izviru Krke pri Kninu. Leta 2012 je pozimi tu za tri dni zamrznil slap, ki ga je bilo moč plezati.

 

Kategorije:
Novosti Tuje ALP TUJ Vse objave

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 46075

Novosti