Išči

Novosti

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Zasnežena narava, 29. 1. 2018, Avtor: Boris Štupar

Objavljalci

Authors

Arhiv

Spominski večer

za Slavca, ki je bil v sredo, 14. oktobra, zvečer v Galeriji nad Mestno knjižnico in čitalnico Idrija  fotoreportaža 20 let od nesreče na Gašerbrumu IV Friko

 
 

Friko - Peter Mikša: ... V spomin na Slavka Svetičiča je Mestna knjižnica in čitalnica Idrija skupaj z AO Idrija, katerega član je bil, včeraj organizirala spominski večer.
Ideja o organizaciji dogodka se je porodila v idrijski knjižnici, potem ko je tamkajšnja knjižničarka Danila Zalatel ob 20. obletnici Svetičičeve smrti naredila zapis o njem v Primorski spletni biografski leksikon Primorci.si. Direktorica knjižnice Milanka Trušnovec se je nato povezala z idrijskim alpinističnim odsekom ter Slavkovim nečakom Juretom Batageljem, ki je za dogodek prispeval vse fotografsko in filmsko gradivo (razen posnetka zadnje odprave na Gašerbrum IV, ki ga je prispeval Tomaž Jamnik).

Jedro večera so bili spomini na Slavca, o njem so govorili Jure Batagelj, Bogdan Biščak, Janko Humar, Tomaž Jamnik, Silvo Karo, Matjaž Pečovnik, Peter Podgornik, Peter Poljanec, Milan Černilogar in Žarko Trušnovec. Govornike so povabili domači alpinisti – še posebej so se angažirali Boris Sedej, Davor Velikanje in predsednik AO Danilo Sedej.

Organizatorji so bili zelo veseli obiska, Mestno knjižnico in čitalnico Idrija pa je ob tej priložnosti razveselilo še eno darilo. Mestna knjižnica Ljubljana jim je podarila dragoceni izvod plezalnega vodnika ZADNJA TRENTA, katerega avtor je Slavko Svetičič skupaj z Marijo Podnar.

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 46073

Novosti