Išči

Novosti

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Zasnežena narava, 29. 1. 2018, Avtor: Boris Štupar

Objavljalci

Authors

Arhiv

Yosemiti 2015 - sporočila

David Debeljak (AO Rašica) in Gašper Pintar (PK Škofja Loka): od ... do ...12.2015
 Friko

Friko - Peter Mikša 13.10.2015 15:30
Debeljak in Pintar v Yosemitih - 1. poročilo

Pinti je iz Kanade, kjer je »besno zategoval« priletel v San Francisco, kjer sva se srečala zadnji dan septembra. Zaradi moje izgubljene »prasice«, se je trip začel z dodatnim dnevom brezdelja na letališču – za mene.
Gašper jo je še isti dan mahnil na štop proti Yosemitom.

Tam sva začela z nekaj krajšimi smermi, posebej veliko tlačila dve #6 v offwith poči z namenom malce manj stresnega vzpona v Monster Offwidthu v prihodnosti. Prva »večraztežajka« je prišla po naključju, ko sva zgrešila nek sektor iz se znašla pod smerjo Moratorium (5.11b, 4 R). Nič pretresljivega, smer sva - se ve – preplezala prosto.

Sledil je West face of El Capitan (5.11c, 500 m), smer, ki se sicer nahaja v najznamenitejši steni, a še ni prava »El Cap« smer. Gre za bolj platasto plezarijo z manjšo vsebnostjo poči je pa zaradi tega več chickenheadov in podobnih skalnih oblik, bolj evropska. Smer sva – se ve – preplezala prosto in opazovala zahajajoče sonce na vrhu El Capa

Naslednji je bil Rostrum z Alien Finish (5.12b, 8 R), ena boljših smeri po super počeh, smer je precej oblegana vendar sva bila ta dan prva v smeri in je bilo super fajn. Vsak cug je super kakovosten in raznolik, zaključek čez Alien Finish je pa preprosto spektakularen. Sam sem se moral precej napeti vendar je vseeno šlo na pogled, tako kot seveda cela smer.

Naslednji dan sem bil malce utrujen vendar pač ni za popuščat. S Pintijem sva jo mahnila v malce novejšo smer Romulan Warbird (5.12c) v Fifi buttres. Smer ima sicer devet raztežajev vendar so precej kratki, vseeno pa ob dveh 12b in enem 12c raztežaju ter ostalih od 10d do 11d kar spodobno plezaš. Plezarija je bolj po prstih in laybackih kar nam evropskim plezalcem še kar leži. S smerjo sva opravila np oz. flash

Naslednji dan naj bi počivala pa so naju premamili balvani, Pinti se je zavihtel na vrh verjetno najbolj slavnega balvana Midnight Lightning (V8).

Časa imava še precej, Pinti v Ameriki ostaja do konca decembra sam pa pridem domov 12. novembra. Ozirava se proti El Capu, v naslednjih dneh greva na Freeriderja, če le ne bo dežja in prevelike gneče ter vročine …

David Debeljak

Fotografije: Gašper Pintar

AN - 04.08.2015:
... Trening pred jesenskimi Yosemiti ...

G-L: VTG - 2015 | VTG 


11.10.2015 

David Debeljak: Scena v Yosemitih je! Z Gašperjem sva zaenkrat pod pas spravila Moratorium, West face v El Capu, Rostrum z Alien roofom in Romulian Warbird ... ter seve še nekaj offwidthov, tortilj z peanut buttrom, balvanov in singlepitchev. Psyhed for more!

Gašper Pintar z David Debeljak
05.10.15 20:24
Rain clouds cleared out and let us gaze stunned at the El Capitan. Feeling happy to be here.

pinticlimbs.blogspot.si/2015/09/cap-trinite-with-emilie.html
Monday, September 28, 2015
Cap Trinité with Emilie

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 46032

Novosti