Išči

Novosti

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Zasnežena narava, 29. 1. 2018, Avtor: Boris Štupar

Objavljalci

Authors

Arhiv

Festkogel

AK Črna: Letošnje leto so mi Gesause kar zaželena plezalska destinacija. Kvalitetna skala, lep dostop, slikovito okolje in vedno lepo vreme.

Tudi ta vikend je bilo tako. Tokrat smo jih obiskali Eva, Ika, Andrej in jaz. Pred približno tremi tedni pa sem bil tam s kolegom iz avstrijskega Rudna, Georgom Fiegerjem. Obakrat smo plezali v južni steni Festkogla.
Z Evo sva [03.10.2015] plezala smer Fahrt ins Blaue z oceno 6b+ in dolžino 300 metrov, da pa sva prišla do te smeri, sva v podstavku splezala še 150 metrov smer Regenschauer (6a), skupno 450 metrov v prvovrstni skali, dobrem varovanju in prijetnem jesenskem soncu.
To je bila za Evo prva smer takšne dolžine in takšnih težav. Če bi ji že prej doma povedal o dve urnem dostopu in dve urnem sestopu ter o dolžini stene, bi je najbrž ne prepričal da gre. Kljub vsemu sva na vrhu stene uživala v čudovitih razgledih in dobrem sendviču ter po prijetnem počitku začela sestopati v dolino. Malo nad mestom kjer smo pod steno pustili nahrbtnike sta naju dohitela tudi Andrej in Ika, ki sta plezala smer Wienerfüre z oceno 5b.

Grega 

  05.10.2015

 

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 46071

Novosti