Išči

Novosti

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Zasnežena narava, 29. 1. 2018, Avtor: Boris Štupar

Objavljalci

Authors

Arhiv

Za plezalce

Plezalnega kluba Kamnik je bil september uspešen

Najboljši so se v septembru udeležili dveh tekem ter na obeh ponovno dosegli odlične rezultate.

Najboljši rezultat je dosegel Luka Jerman, ki je na balvanski tekmi v okviru tekme za DP v Log Dragomer dosegel prvo mesto v kategoriji cicibani. To so njegove prve najvišje stopničke in na rezultate naših najmlajših smo izredno ponosni. Dobro je odrezal tudi Timotej Romšak, ki je v isti kategoriji dosegel 9. mesto.

Druge stopničke na isti tekmi nam je priplezala Dominika Kodra, ki je v kategoriji mlajše deklice zasedla 2. mesto. Dobro se je odrezala Betka Debevec na 9. mestu v isti kategoriji. V kategoriji mlajših dečkih pa Žiga Židan osvojil 16. mesto.

Opazne rezultate na državnem prvenstvu so dosegli tudi Lucija Lampe Kastelic s 5. mestom pri kadetinjah, Nejc Spruk s 7. mesto v kategoriji starejši dečki ter Peter Jereb s 6. mesto pri mladincih. Konec meseca so se naši tekmovalci udeležili balvanske tekme SPEED MASTER Log Dragomer, kjer je Betka Debevec v kategoriji mlajše deklice osvojila 2. mesto, Dominika Kodra pa je priplezala 5. mesto.

V oktobru bo sledila še ena tekma za državno prvenstvo in verjamemo, da se bomo lahko ponovno veselili dobrih uvrstitev. Balvanski plezalni center Plezalnega kluba Kamnik je po poletnih počitnicah ponovno odprl svoja vrata otrokom, mladostnikom in mladim po srcu vsak delovni dan med 15.30 in 23. uro (urnik).
Člani že pridno vadijo in center je vsak delovni dan v tednu poln mladih nadobudnih plezalcev starih vsaj 4. leta. Ponosni smo na naše najmlajše, ki jim bolder baby stena še predstavlja velik izziv.
Smo pa z lanskoletno uvedbo vodene vabe za odrasle številčno navdušili za plezanje tudi odrasle, saj smo zaradi izrednega zanimanja letos razpisali in zapolnili še več večernih terminov, kjer se tudi odrasli spoznavajo z prvinami plezanja na naši balvanski steni.

Z uvodnim sestankom 1. otobra smo pričeli z letošnjo jesensko Šolo športnega plezanja, ki se jo lahko udeležijo mladostniki v starosti vsaj 16 let in odrasli.
V kolikor so vas naši plezalni rezultati navdušili in se želite naučiti osnov varnega plezanja na umetni ali naravni sten, se prijavite na ajda.mali@plezalniklubkamnik.si.
Šola zajema predavanja, praktične vaje na umetni plezalni steni ter izlete v naravna plezališča.

Monika Povšič  

...10.2015

 

 

 

   

 

 

 

 

 

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 46044

Novosti