Išči

Novosti

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Zasnežena narava, 29. 1. 2018, Avtor: Boris Štupar

Objavljalci

Authors

Arhiv

Novosti

Od Vipave do Loga

Primorske novice: Živahen primorski uvod v jesensko sezono športnega plezanja

Septembra se je začel še drugi del tekmovalne sezone v športnem plezanju. Uvodoma so bili Primorci aktivni na odprti tekmi v Vipavi in na državnem prvenstvu v Logu-Dragomerju.

VIPAVA ► Športni plezalci alpinističnega odseka Planinskega društva Vipava so za ogrevanje pred državnim prvenstvom priredili že sedmo odprto tekmo v balvanskem plezanju za vse kategorije. Pomerilo se je 32 plezalcev z različnih koncev Slovenije - od Tolmina do Ptuja.

Na montažnem plezališču v bližini Glavnega trga je bilo na ogled veliko plezanja, saj so se mladi v eni uri morali spoprijeti s petimi balvanskimi problemi, člani pa so se jih morali v treh urah lotiti kar 12. Za zaključek je sledila še tekma v skoku iz stene na viseči pršut. V članski konkurenci sta v plezanju problemov zmagala Jaka Skok in Dana Munih, do pršuta pa je prišel Luka Mužar.

Najboljši so se sicer zbrali na državnem prvenstvu v balvanskem plezanju v Logu-Dragomerju, kjer je v članski konkurenci primorsko športno plezanje dobro zastopala članica ŠD Proteus iz Prestranka Katja Kadič, kije osvojila bronasto odličje. Enako uspešna med mladinkami je bila njena klubska kolegica Kaja Skvarč Božič. Med moškimi primorsko športno plezanje v starejših kategorijah ni tako močno kot žensko. Med nekoliko izkušenejšimi se je z drugim mestom najbolje odrezal kadet Proteusa Matic Kotar.

Oktobra se bo sezona državnega prvenstva nadaljevala s tekmami težavnostnega plezanja, na Primorskem pa se bo novembra začela zimska liga v plezalni dvorani ŠD DEŠ pri osnovni šoli v Šempetru. IM

Ostale najboljše primorske uvrstitve, DP Log Dragomer, kadeti: 5. Rok Repek (ŠPK Plus Sežana); st. deklice: 3. Lučka Rakovec (Proteus), 5. Neli Bratož (AO Vipava); ml. deklice: 1. Erna Sefić (Proteus); cicibanke: 4. Karolina Pirc (vsi Proteus); tekma Vipava, zmagovalci, ml. cicibanke: Lina Funa; ml. cicibani: Maj Savorgnani; st. cicibanke: Polona Premrl; st. cicibani: Žan Auersperger; ml. deklice: Enya Jeraj; st. deklice: Ajda Auersperger.
 

  22.09.2015

 

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 46078

Novosti