Išči

Novosti

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Zasnežena narava, 29. 1. 2018, Avtor: Boris Štupar

Objavljalci

Authors

Arhiv

Planinski svet - 03.09.15

Primorski dnevnik: Spominski pohod Bazoviških junakov; Pohod od Rezije do Trsta, ...

Spominski pohod Bazoviških junakov

Ob 85-letnici ustrelitve bazoviških junakov bo v nedeljo, 6, septembra 2015, na gmajni pri Bazovici osrednja spominska proslava pri spomeniku štirim ustreljenim junakom: Bidovcu, Marušiču, Milošu in Valenčiču.
Že v jutranjih urah pa se bodo planinci zbrali, da bi se poklonili spominu štirih junakov s tradicionalnim, letos že 35. spominskim planinskim pohodom po okolici Bazovice. Planinski pohod organizira Amatersko športno društvo Sloga v sodelovanju s Smučarskim klubom Devin in Slovenskim planinskim društvom Trst. Pri pobudi sodeluje tudi PD Sežana.
Pohodniki se bodo zbrali ob 9.30 v Bazovici pri Kalu. Od 10.00 je predviden odhod proti Jezeru in naprej po robu doline reke Glinščice do vasi Draga, sledil bo vzpon preko Peska (475 m) in Gročane ( 492 m) do koče na Jermanci. Tu se bodo pohodniki odpočili in se okrepčali nakar bodo nadaljevali pot na vrh hriba Kokoš (672 m). Sestopili bodo do kraja ustrelitve bazoviških junakov in pohod zaključili ob 15.00 uri pri spomeniku, točno ob začetku osrednje proslave. Planince in pohodnike vabimo, da se pohoda udeležijo v čim večjem številu.

Pohod od Rezije do Trsta

V sklopu Slofesta se bo odvijal od srede, 16. do nedelje, 20. septembra 2015, petdnevni pohod od Rezije do Trsta. Pohod, ki povezuje slovenske kraje ob državni meji, bo razdeljen na pet etap. Pohodniki se bodo zbrali v sredo, 16. septembra ob 7.00 uri v Solbici (573 m) v Reziji in nadaljevali pot preko Osojan in planin nad Rezijo in Tersko dolino na sedlo Tanameja, se povzpeli na sedlo pod Breškim Jalovcem (1490 m) od koder se bodo spustili v Brezje (predvidenih je 10 do 11 ur hoje). Druga etapa bo potekala iz Brezja proti izviru Nadiže. Sledil bo vzpon do Prosnica, prečenje vršnjega dela Ivanaca in spust v Nadiško dolino do Šperta (predvidenih 10 ur hoje). Tretja etapa se bo začela v Špetru in se nadaljevala preko Stare gore, Korade in Kojskega do Števerjana. Sobotna, četrta etapa, bo šla iz Števerjana preko Mirna, Cerja, Kremenjaka, Medje vasi, Cerovelj do Mavlunj. V nedeljo, 20. septembra, pa se bodo pohodniki podali iz Mavhinjpreko Slivnega, Nabrežine, Križa, Proseka in Kontovela do Borznega trga v središču Trsta. Traso bo mogoče prehoditi v celoti ali pa po odsekih.
Organizatorji pohoda: ZSKD, SPDT, SPDG in Planinska družina Benečija vabijo člane, ki bi se želeli udeležiti pohoda, da se čim prej prijavijo na tel. št. 0481884226 (Silvan Pittoli) ali v uradih ZSKD.

Pot prijateljstva Snežnik-Snježnik

Za pospeševanje druženja med planinci iz Slovenije in Hrvaške, organizirata Planinsko društvo Snežnik iz Ilirske Bistrice s svojo planinsko skupino "Bazovica” z Reke in hrvaško Planinsko društvo Platak z Reke v soboto, 19.09.2015, skupno druženje slovenskih in hrvaških planincev in planinski pohod po Poti prijateljstva Snežnik-Snježnik.
Zbirališče ob 7.30 na Gomancah nad Klano. Od zbirne točke se bo pohod nadaljeval po markiranih poteh proti Snježniku do planinskega doma Sušak. Planinci bodo lahko izbirali med daljšo turo: Gomance - Cabarska polica - Šverda - planinski dom Sušak (skupno 10 ur hoje) ali krajšo turo: planinski dom Sušak - Snježnik - Guslica - planinski dom Sušak (skupno 5 ur hoje). Zaključek pohoda in skupno druženje bo pri planinskem domu Sušak. Za informacije lahko pokličete na tel številko 040 413025.

SPDG vabi na Mali Golak

Slovensko planinsko društvo Gorica vabi v sklopu pobude Kekčeva pot (lažji pohodi namenjeni otrokom in družinam) izlet na Mali Golak na Trnovski planoti v nedeljo, 13. septembra 2015. Zbirna točka udeležencev bo parkirišče pri (bivšem) mejnem prehodu Rdeča hiša v Gorici ob 08.45, odhod z lastnimi prevoznimi sredstvi ob 9. uri. Za katerokoli podrobnejšo informacijo in prijavo na izlet: Fanika št. 3476220522 ali e-naslov famka@spdg.eu.
 

 03.09.2015

 

Kategorije:
Novosti SLO Vse objave

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 46075

Novosti