Išči

Novosti

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Zasnežena narava, 29. 1. 2018, Avtor: Boris Štupar

Objavljalci

Authors

Arhiv

Zahodna stena

AO Tržič - Miha Zupan: Mangarta ... je padla: Črna ovca (VI-/IV-V, 350 m, 8 h)

Da je tam vmes še fraj za eno smer sem opazil na Primorskih stenah, iz fotografije je izgledalo preplezljivo, treba je bilo le še zlest. Pa sva šla tega četrtkovega jutra z Gregorjem (AO Novo mesto) to vsaj pogledat. Izpod stene je vstop izgedal res kilav- plata, tako da sva že skoraj scagala. Naslednja ideja je bila, da bom to že nekako potehničaril, na koncu pa sva zug oba zlezla na frej... v plati je bilo vse polno super šalc! Smer je sproti odkrivala svoje čare, ki jih ni manjkalo vse do vrha. Sistemi zajed, poči, plošč, vse v super skali, vse po planu in vse po predhodno zamišljeni liniji, dokler pred vrhom ne trofiva v največjo streho. No dobra skala je izginila, izgledalo je precej neužitno, tako da sva smer izpeljala po krajši polici desno na rampo (stik z nekaj drugimi smermi) in naprej do zavarovane poti.

Če je vse prav, sva preplezala nekaj prvenstvenega. (Razen če sva povozila dve neznani smeri Slavca Svetičiča, ki jih je menda preplezal v tej steni.)

Tam nekje sredi stene gledava ovce na melišču.
Pa se sliši ovca, ovca! Ta črna je moja! ... moje je pa ta šekasta, k je mulatka! Dj Klančar no, ne more bit to mulatka. ... kaj ne, a si že kdaj vidu ovco čokoladne barve ...

Od tu ime smeri; Črna ovca, ocena: VI-/IV-V, 350 m = osem ur nabijanja klinov in boja z zajedami; plezala: Miha Zupan in Gregor Klančar.
Smer je pa lepa!

28.08.2015

Fotografije s plezanja na AO Tržič

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 46075

Novosti