Išči

Novosti

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Zasnežena narava, 29. 1. 2018, Avtor: Boris Štupar

Objavljalci

Authors

Arhiv

Prijavnica še zadnjič!

Slovenske novice: Na drugi septembrski konec tedna tradicionalni in hkrati jubilejni 50. pohod Sto žensk na Triglav.

Na dopisnicah, ki prihajajo v našo redakcijo, so nalepljene izpolnjene prijavnice, na nekaterih so pripisani še kakšna želja, pomislek ali skrb. Seveda je največkrat zapisana želja, da bi bil pošiljateljici žreb naklonjen in bi si lahko letos v naši družbi čisto od blizu ogledala Triglav. Vemo tudi, da obstajajo dvomi, in najpogostejši pomislek je ta, ali bo podpisana zmogla dolgo, strmo, skalovito in vsekakor naporno pot na najvišjo točko države. Časa za ustrezno telesno pripravo je dovolj, kajti zavedati se je treba: z vami ne bomo zato, da vas bomo rinili ali nosili čez skale in vam tovorili nahrbtnike. Pokazali vam bomo pravo pot, vas spodbujali in bomo zraven, ko boste same osvojile vrh. Namesto vas ne bo hodil nihče. Kaj pa če ne bom izžrebana, bi bilo najbrž umestno vprašanje. Če je želja zares velika, se bo najbrž izpolnila, če se po naključju ne bi, pa poletna telesna aktivnost predvsem v naravi tudi ne škoduje, kajne?

Naše bodoče pohodnice najpogosteje skrbi, kakšno bo tisti septembrski konec tedna v Julijskih Alpah vreme. Verjemite, še bolj kot vas skrbi nas! Na vremensko dogajanje še nimamo vpliva; če bi ga imeli, bi bil že vsa ta desetletja tisti vikend, ko se po triglavskih strminah vije dolga kolona žensk, obsijan s soncem. A ne premočnim! Ravno pravšnjim, z rahlo sapico, s temno modrim nebom in le s kakšnim oblačkom, ki bi fotografije naredili še bolj romantične. Ker na vremensko dogajanje nimamo vpliva, smo hodili na Triglav že v vsakršnem vremenu: bilo je tudi pol metra snega, vmes so bili nalivi in so orkanski vetrovi pometali triglavska pobočja. Slovenska gora vseh gora se je kakšnega septembra dobesedno zalizala v leden oklep in ni pustila nikogar na svoja pobočja, tako se je zgodilo lani. Najpogosteje pa je bil Triglav med našimi obiski prijazen, saj smo se skupaj z njim sončili v zgodnjejesenskem soncu in uživali v širokem razgledu.

Prijave!

Bi se rade z drugimi gornicami v četrtek, 10. septembra popoldne, zbrale na Rudnem polju na Pokljuki, v objektu EVOJO, kjer bo prva prenočitev, se prej spoznale z vodniki in organizatorji pohoda ob strokovnem predavanju o varni hoji v gore, naslednja dva dneva pa se sprehajale, se vzpenjale in malo plezale po Julijskih Alpah? Vrhunec gorniške izkušnje s Slovenskimi novicami bo vzpon v petek, 11. septembra, na najvišjo točko Slovenije, ob seveda primernih vremenskih in gorniških razmerah. Po prenočevanju v triglavskem domu Planika sledi v soboto, 12. septembra, vrnitev po isti poti. Če želite biti z nami na vrhu očakov kranjskih siv'ga poglavarja, natančno izpolnite prijavnico in jo, nalepljeno izključno na poštno dopisnico, najpozneje do srede, 5. avgusta, pošljite na naslov: Slovenske novice, Dunajska 5, 1509 Ljubljana, pripišite pa 100 žensk na Triglav. Sprejemamo tudi elektronske prijave na spletnem naslovu www.slovenskenovice.si. Stroški niso visoki, ker bodo tako kot vedno okroglega stotaka primaknile Slovenske novice.

01.08.2015 08:36

 
Zlodej osebno bo opravil triglavski krst –
naš spremljevalec Igor Zlodej. Foto: Boštjan Fon

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 46075

Novosti