Išči

Novosti

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Zasnežena narava, 29. 1. 2018, Avtor: Boris Štupar

Objavljalci

Authors

Arhiv

Festival pohodništva v Planetu Tuš

OPD Koper: Vabljeni na festival pohodništva v Planetu Tuš v Kopru, v soboto, 11. julija, od 10. ure dalje.

V  soboto, 11. julija, so nekatera društva Meddruštvenega odbora primorsko-notranjskih planinskih društev (Obalno PD Koper, PD Sežana, SPD Trst, koči na Sviščakih in Snežniku) v Planet Tušu Koper, ob razstavi replike Aljaževega stolpa "Ta pleh ima dušo," pripravili odlično predstavitev dejavnosti planinstva na južnem Primorskem.

Kljub temu, da je bila predstavitev zelo dobro pripravljena,  vsebinsko in izvedbeno, ni bilo prav veliko obiska, kar pripisujejo predvsem neprimernemu vročemu poletnemu času. Razmeroma redki obiskovalci  centra so imeli v mislih le svoj hitri nakup in skok v morje. Kar je razumljivo! 

Predstavitev  je bila del skupnega projekta Planet Tuša in PZS, za kar so seme zasejali prav v OPD Koper in so na to zelo ponosni, saj se je akcija razširila na obsežno uspešno sodelovanje s trgovskim podjetjem Planet Tuš.

Na ogled sta bili postavljeni dve razstavi Planinske zveze Slovenije: predstavitev PZS in Planinski vestnik z vami že 120 let, PD Sežana in OPD Koper sta se predstavili s promocijskem gradivom na samostojnih stojnicah, Medruštveni odbor pa z gradivom SPD Trst, Snežnika in Sviščakov, Manjkala ni niti Knjigarna Libris s knjigami in zemljevidi (tudi založbe PZS). Bilo pa je tudi poskrbljeno za spoznavanje varnega gibanja v gorah (nasveti, oprema), za mlade pa delavnica spoznavanje začetkov hoje v hribe (risanje markacij, barvanje …).

Za vse to so poskrbeli prostovoljci planinskega društva OPD Koper in PD Sežana, ki so nesebično namenili svojo prosto soboto sodelovanju in ob Aljaževem stolpu, ki letos praznuje 120 letnico, dokazali, da imajo tudi sedanji planinci dušo in so zapriseženi slovenski planinski organizaciji.

Razstava replike Aljaežvega stolpa “Ta pleh ima dušo” se 6. avgusta seli v Slovenski planinski muzej v Mojstrano, kjer bo praznoval svoj častitljivi rojstni, sprmljan s številnimi prireditvami. 

 

Besedilo in foto: Maruška Lenarčič

 07.07.2015

 

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 46077

Novosti