Išči

Novosti

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Zasnežena narava, 29. 1. 2018, Avtor: Boris Štupar

Objavljalci

Authors

Arhiv

Dopis predsedniku

PD Grosuplje - Franc Štibernik: ... Planinske zveze Slovenije

Na spletni strani PZS je kot prednost članstva zapisano tudi:

Člani PD z veljavno planinsko izkaznico imajo do 50 % popust na ceno za prenočevanje v planinskih kočah planinskih društev, članic PZS, razen v sobah z 1 do 4 ležišči v planinskih kočah I. kategorije (30 %) ter so oproščeni plačila turistične takse.

Že sam zapis kaže na to, da članom ni zagotovljen 50 %popust za spanje na skupnih ležiščih in v sobah z več kot 5 ležišči, tako kot je to zapisano v navodilih o vrstah članstva in cenikih.

Očitno odgovornim na PZS ni jasno da zapis - do 50% lahko pomeni tudi, da boste ostali brez popusta, saj je na ta način Planinskim društvom prepuščeno, da sami določajo cene in se lahko požvižgajo na sklepe in priporočila PZS.

Ob zadnjem prenočevanju na Kredarici sem se lahko spet prepričal, da ima dom na Kredarici, ki ga upravlja PD Ljubljana Matica svoja pravila tako pri upoštevanju minimalnih pogojev za širino ležišč in ureditvi spalnic, kot tudi o upoštevanju priporočil PZS o najvišjih cenah in popustih. V tej postojanki tako ne pričakujte 50 % popusta v sobah ki imajo več kot 5 ležišč. Lahko pa vam ponudijo tudi skupna ležišča ki niso v skladu s pravilnikom (minimalna širina ležišča 70 cm), vlažna in brez prezračevanja.
Ampak saj to za Gospodarsko komisijo PZS ni pomembno, oni se zadovoljujejo z organizacijo konferenc o planinskem gospodarstvu in s ponavljanjem že neštetokrat zapisanih ugotovitev in priporočili, ki jih nihče ne realizira. Uspešni pa so pri ogledovanju tujih planinskih koč, kjer je res poskrbljeno za udobje za utrujene pohodnike.
Morda pa bi moral ukrepati predsednik PZS.

V upanju, da se bo to moje pisanje koga dotaknilo in, da bo le pričel ukrepati proti tistim, ki se požvižgajo na sprejete sklep PZS in tudi na pozitivno zakonodajo, ki opredeljuje minimalne tehnične pogoje za nastanitvene objekte - Planinske koče,
vas lepo pozdravljam.

Franc Štibernik
Predsednik PD Grosuplje

  ...07.2015

 

Kategorije:
Novosti SLO Vse objave

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 46065

Novosti