Išči

Novosti

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Zasnežena narava, 29. 1. 2018, Avtor: Boris Štupar

Objavljalci

Authors

Arhiv

Spominska smer

AK Slovenska Bistrica - Andreja Fošt: ... Iva Reye - Zmaj 

Umik pred vročino

Glede na napovedane temperature sva se z Bogdanom kar hitro odločila, da je čas za severne stene. Možnosti je bilo precej, a odločitev je kar hitro padla: severna stena Ojstrice - Spominska smer Iva Reye (Zmaj).
Dostop je začuda minil kar hitro, pa tudi sonce naju zgodaj zjutraj še ni lovilo. Je pa bilo slišati kar nekaj navez, ki so se že hladile v steni Ojstrice: v Herletovi smeri in v levem delu. Nama je delala družbo naveza z Jesenic, ki se je odločila za smer Ogrin - Omersa.

Meni se je smer z zanimivimi linijami in prehodi že na začetku prikupila. Vsekakor pa se mi je zdel v celotni smeri najbolj zanimiv najtežji raztežaj VII-, ki kljub temu, da oprimki so, te fajn navije in se fajn utrudiš, ko priplezaš do štanta. Na vrhu sva srečala še par planincev, ki so svojo pot nadaljevali na vrh Ojstrice, midva pa sva se odločila za pot v dolino. Ko sva prišla do nahrbtnikov, je sonce že zelo močno pripekalo, pivo pa je vseeno ostalo mrzlo.

Vsekakor dan, ki se ti vtisne v spomin in za katerega upaš, da se še kdaj ponovi, ter smer, po kateri se zaveš, da je plezati lepo.

Andreja Fošt 

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 46077

Novosti