Uredništvo: [email protected]
komentarji
| Registracija

Proslavitev

 

petek, 10. julij 2015, ob 16:09, Mire Steinbuch, ogledov: 1362

150-letnice prvih dveh vzponov na Matterhorn/Monte Cervino

Danes, 10. julija, ob 22. uri, bodo Matterhorn osvetlili s tisočerimi lučmi in ustvarili pravljično atmosfero, ki bo poudarila šarm in lepoto te velike piramide. Začelo se je desetdnevno praznovanje 150-letnice vzpona na Matterhorn. To čarobno svetlobno predstavo bodo ponovili še 19. julija.
Jutri, 11. julija, bodo v muzeju vodnikov Guide del Cervino di Breuil - Cervinia odprli razstavo Grebeni in stene Matterhorna, 150 let alpinistične zgodovine.

Svoj delež k praznovanju ''osvojitve'' vrha mogočne gore Gran Becca, kot je lokalno ime Matterhorna, je prispevala tudi akrobatska skupina italijanskega vojnega letalstva Tribarvna puščica (Frecce Tricolori). Z njenimi vragolijami se je v smučarskih letoviščih Breuil-Cervinia in Valtournench v dolini Aosta, ki leži na južni strani znamenite gore, začela uradna otvoritev slovesnosti. Prireditve bodo nato trajale od vse do 19. julija 2015.

Slavnosti se bodo nadaljevale z vrsto dogodkov: gorniških, dejavnosti na prostem, pohodi in trekingi; gledališkimi, glasbenimi in plesnimi, filmskimi in literarnimi, ki bodo dosegli vrhunec v petek, 17. julija, z Zgodbami o Matterhornu, gala večeru z Reinholdom Messnerjem, Hervéjem Barmasseom, Catherine Destivelle in Simonom Anthamattenom.

Vir: PlanetMountain 

Oznake: ZGO
eXTReMe Tracker