Išči

Novosti

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Zasnežena narava, 29. 1. 2018, Avtor: Boris Štupar

Objavljalci

Authors

Arhiv

Slovenska pateka

Zveza planinskih športov Makedonije je v zahvalo za pomoč markacistov inštruktorjev PZS Slovenije pri lanskoletnem usposabljanju makedonskih markacistov

... eno od najbolj obiskanih planinskih poti na hrib Vodno nedaleč od Skopja poimenovala Slovenska pateka.

Markacisti inštruktorji Komisije za planinske poti PZS Igor Mlakar, Boštjan Gortnar, Gorazd Hace in Maksimiljan Kotnik so med 7. in 14. oktobrom 2014 sodelovali pri usposabljanju markacistov in markacistov inštruktorjev v Makedoniji.

Vodno je 1066 metrov visok hrib na severu Makedonije, ki leži jugozahodno od središča Skopja in je del gorske verige Jakupica. Na najvišji točki, Krstovarju, so leta 2002 postavili najvišji križ na svetu, 86-metrski Milenijski križ. Zaradi bližine mesta in planinske koče na vrhu je Vodno priljubljen reakreativno-turistični cilj, na katerega vodijo številne planinske in kolesarske poti.

"Veseli smo, da smo bili del te pobude mestne občine Skopje, saj lahko s to potjo zaznamujemo svoje sedanje in prihodnje sodelovanje. Prav tako se kot znak medsebojnega spoštovanja krepijo vezi med slovenskimi in makedonskimi planinci in državljani," je ob tej priložnosti povedal prof. dr. Jovica Ugrinovski, predsednik Planinske zveze Makedonije.

Manca Čujež  
Foto PZ Makedoinije  

Kategorije:
Novosti Tuje TUJ Vse objave

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 46093

Novosti