Išči

Novosti

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Zasnežena narava, 29. 1. 2018, Avtor: Boris Štupar

Objavljalci

Authors

Arhiv

PD Gornji Grad

v sodelovanju z društvi občine vabi v sredo na 4. Noč Menine in v četrtek, na praznik dneva državnosti, na 6. Dan Menine


Ker so letošnje leto Združeni narodi razglasili za Mednarodno leto svetlobe in tehnologij povezanih s svetlobo z namenom osveščanja o pozitivnem vplivu svetlobe na zdravje in dobro počutje želimo opozoriti tudi na številne negativne posledice svetlobnega onesnaževanja za naravo in človeka. Na prireditvi si bo v sodelovanju z Zavodom za gozdove območna enota Nazarje možno ogledati tudi razstavo plakatov z naslovom »Negujmo slovenske gozdove«, kar je bila letošnja osrednja tema Tedna gozdov.

Program 4. Noči Menine je še posebej namenjen družinam in otrokom in bo izveden glede na možnosti in izražen interes udeležencev. Ker je planinski dom na Menini leta 2013 pridobil certifikat družinam prijazne planinske koče vas lepo vabimo na aktivno preživljanje prostega časa na Menini.

Zaradi celovečernega programa namenjenega družinam in ostalim obiskovalcem 4. Noči Menine svetujemo, da si v primeru, da želite prespati v planinskem domu na Menini, predhodno rezervirate prenočišče pri oskrbnikih doma (041 628 557). Poskrbite tudi za primerno opremo (topla oblačila).
Zaradi organizacije dogodka (zagotavljanje ustreznega števila teleskopov) so zaželjene predhodne prijave (041 354 693 Lojze Gluk).

V primeru neustreznega vremena si organizator pridržuje pravico do spremembe programa.

Praznujmo državni praznik – dan državnosti tu, kjer je doma domoljubje, sproščenost, iskren nasmeh in stisk roke, domača slovenska pesem, poštena misel ter sodelovanje in iskanje skupnih poti. Naredili bomo nekaj dobrega zase in za naše potomce, za katere je prav, da jim zapustimo Menino takšno, da jo bodo tudi oni z veseljem obiskovali.

Vabljeni na Menino, na sveži gorski zrak in v sproščeno prijateljsko družbo.

Lojze Gluk  

PD Gornji Grad: Fb Na Menini planini ... 


Program prireditve:

4. Noč Menine, sreda, 24. junij
- 17.00 zbiranje in pozdrav obiskovalcev
- 18.00 za družine/otroke – možnosti glede na interes: doživljanje narave po načelih gozdne pedagogike, pripovedovanje zanimivih zgodb ob ognju, vodeni sprehod do udorne jame Jespa ali razglednega stolpa Vivodnik
- 22.00 do 2.00 opazovanje zvezd s teleskopi v sodelovanju z Društvom Temno nebo in Ustvarjalnim astronomskim društvom (namenjeno družinam, otrokom, vsem generacijam).

6. Dan Menine, četrtek, 25. junij 
6.30 pohod na Menino iz Črnivca (v okviru pohoda po mejah občine Gornji Grad – prijave vodji pohoda Klemnu Petek na 031 501 250 do torka 23. junija).
10.00 do 15.00 predstavitve društev, zavodov, organizacij povezanih z Menino in naravo (razstave, plakati, stojnice, izdelki itd.)
11.00 sv. maša po namenu pašne skupnosti
13.00 uradna otvoritev, pozdrav obiskovalcev, kulturni program, osrednji govor, pozdravi gostov
14.00 družabne igre za otroke in odrasle: met gojzarja, hoja po traku - slackline, spikeball, pokanje z biči, ples itd. 

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 46071

Novosti