Išči

Novosti

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Zasnežena narava, 29. 1. 2018, Avtor: Boris Štupar

Objavljalci

Authors

Arhiv

Novosti

Zgradili čistilno napravo

Doma pri izviru Završnice - V soboto, 30. maja, ob 10. uri so jo predali svojemu namenu


Namenu so uradno izročili malo biološko čistilno napravo. S tem so poskrbeli za urejeno čiščenje odpadnih voda na zavarovanem območju vodnega vira
.

O pomenu čistilne naprave za varovanje okolja sta na otvoritvi spregovorila predsednik PD Žirovnica Anže Feldin in župan občine Žirovnica Leopold Pogačar. Občina je tudi prispevala izdatni del sredstev za postavitev čistilne naprave.
Načelnik gospodarske komisije PZS Janko Rabič je v pozdravnih besedah poudaril prizadevanja in skrb za čisto okolje, saj se je PD Žirovnica s tem pridružilo društvom, ki že imajo urejeno čiščenje odpadnih voda pri svojih kočah. Čestital jim je za pridobljena certifikata PZS Okolju prijazna planinska koča in Družinam prijazna planinska koča ter članom društva zaželel uspešno poletno sezono.

Vir: PZS.si | PD Žirovnica
Besedilo in fotografije Janko Rabič

  ...06.2015
Člani društva za dom vzorno skrbijo in ga obnavljajo že vse od leta 1996, ko so nekdanji vojaški objekt dobili v najem od Ministrstva za obrambo. Po dolgotrajnih postopkih je lastnik objekta postala Občina Žirovnica, s pogodbo pa je leta 2013 društvu dodelila stavbno pravico za dobo 99 let.
Dom pri izviru Završnice (1425 m) so, odkar ga imajo v upravljanju, temeljito preuredili in obnovili. Zamenjali so streho in okna, obnovili fasado in uredili notranje prostore.



 

 

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 46078

Novosti