Uredništvo: [email protected]
komentarji
| Registracija

Sobotni večer

G-L, 01.06.2015: Slavku SvetičičuTuristično društvo Šebrelje

Primorci.si: SVETIČIČ, Miroslav - Slavc

G-L:  Slavc Svetičič

Jurkos7 (Jure Batagelj) - YouTube 26. maj 2015


RTV4: Anapurna - gora preizkušenj,
dokumentarna oddaja
(51 min) 
 

 

ponedeljek, 8. junij 2015, ob 05:30, Peter Podgornik, ogledov: 2943

Šebrelje - Anja Tušar: ... v znamenju alpinizma = 20 let odkar je Slavko Svetičič za vedno ostal v steni Gašerbruma IV

Na toplo junijsko soboto smo se v Šebreljah zbrali v klubu Texas ob prav posebni priložnosti. Mineva namreč dvajset let odkar je šebreljski alpinist Slavko Svetičič za vedno zapisal svoje ime v steno Gašerbruma IV.

Dogajanje ni bilo po naključju postavljeno v kletne prostore temačnega kluba Texas, saj so se že pred dvajsetimi leti tukaj zbirali mladi nadobudni plezalci, med njimi tudi Slavc.

Njegovi prijatelji, sorodniki, podporniki, simpatizerji gorništva in ostala zainteresirana družba smo si ogledali čudovit film, ki ga je pripravil Slavčev nečak Jure Batagelj, fotografije in spomine, ki jih je zbral in izbral Jure, pa so s svojimi pripovedmi in zgodbami o odpravah pospremili Slavčevi prijatelji in soplezalci, Peter Podgornik, Silvo Karo in Milan Romih. Izpovedi iz prve roke so pritegnile, fotografije pa so spodbudile pri poslušalcih različna čustva.

Če že govorimo o šebreljskem alpinizmu, moramo omeniti še Roberta Černilogarja, ki je izgubil svoje življenje v pogorju Mont Blanka tri leta pred Slavcem.

Ob šebreljskem želodcu se je prijetno druženje skoraj sedemdesetih udeležencev dogodka nadaljevalo še pozno v večer, v sproščenem in družabnem stilu, ki bi bil všeč tudi Slavcu.
Zahvala gre Juretu Batagelju, za ves njegov trud in zanimanje, prijateljem Slavca, ki so prišli od zelo daleč, da bi se poklonili spominu nanj, Slavčevi družini, ki je uredila vse potrebno za pogostitev, Športnemu društvu Texas Šebrelje in organizatorju Turističnemu društvu Šebrelje.

Anja Tušar  

Oznake: ALP
eXTReMe Tracker