Išči

Novosti

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Zasnežena narava, 29. 1. 2018, Avtor: Boris Štupar

Objavljalci

Authors

Arhiv

Planinski svet - 04.06.15

Primorski dnevnik:  Planinska šola / Skupina drugače mladih / 44. Srečanje planincev / ...

Planinska šola

Spoznavanje in doživljanje narave je zelo pomembno za otrokovo harmonično rast in za njegov razvoj, saj je gibanje v naravi veliko več kot zgolj fizična dejavnost in rekreacija. Hoja in življenje v prosti naravi pospešuje otrokov raziskovalni čut in njegovo ustvarjalnost, širi njegovo kulturno obzorje in njegov estetski in etični čut. Prav zaradi tega prireja Mladinski odsek Slovenskega planinskega društva Trst, ki se aktivno ukvarja z uvajanjem mladine v spoznavanje narave in gorskega sveta, v sodelovanju z ZSŠDI-jem, Planinsko šolo namenjeno osnovnošolski mladini. Tudi letošnja, petnajsta izvedba, bo na Planini Pri jezeru nad Bohinjem, odvijala se bo od ponedeljka, 29. junija do sobote, 4. julija 2015. Med bivanjem na planini se bodo udeleženci podajali na izlete različnih težavnostnih stopenj, prosti čas pa bodo izrabili za družabne igre v koči in v njeni bližini.
Informativni sestanek za starše in prilika za vpisovanje bo v sredo, 10. junija v Borovem Športnem centru na Stadionu 1. maja, Vrdelska cesta 7, ob 18.00 uri. Za informacije pišite na naslov: mladinski@spdt.org ali katjastarec@yahoo. it.

Skupina drugače mladih

V soboto smo se nekateri člani SPDT- skupine Drugače mladi podali na prijeten sprehod v naravni park Isola della Cona. Dan je bil čudovito sončen, primerno topel, da smo lahko noge namakali v Soči ob izlivu. Hoje je bilo kar nekaj ur, a steze so ravne, zato je sprehod lagoden, primeren za vse. V restavraciji ob vhodu, kjer smo popili kavico, nas je prijetno presenetila gospa za šankom, ki nas je nagovorila v slovenščini. Tako smo izvedeli, da objekt upravlja zadruga Rogos iz Doberdoba, ki skrbi tudi za Gradino. V parku je bilo veliko fotografov, ki so v opazovalnicah potrpežljivo čakali na pravi trenutek za snemanje in fotografiranje ptic. Z nami je bil tudi Pino Rudež. Raje kot hoji se je posvetil snemanju in fotografiranju ptičkov in sploh bujne narave.
Skupina Drugače mladih vabi že sedaj na naslednji sprehod, ki bo 19. junija v Istro, v okolico Kubeda. Vodila ga bo gospa Maruška Lenarčič. Več o tem v naslednjih kotičkih Planinskega sveta.

44. Srečanje planincev

Vsakoletno srečanje slovenskih planinskih društev - letos 44. po vrsti - bo v nedeljo 14. junija na Vrhu. Pripravlja ga SPDG v sodelovanju s ŠKD Danica, Gospodarsko zadrugo Brajda in Kraškimi krti. Pobudo je podprlo tudi Združenje slovenskih športnih društev v Italiji. Organizatorji pripravljajo dva vodena pohoda in sicer na Debelo grižo in na Brestovec. Daljši, na Debelo grižo, bo trajal dobre tri ure, krajši na Brestovec, okrog dve uri. Udeleženci bodo odšli na pot ob 10. uri izpred KSC Danica.
Uradni del srečanja s krajšim kulturnim sporedom, nastopila bo vokalna skupina Sraka, in pozdravi bo ob 13.30. Vsakoletno srečanje članov slovenskih planinskih društev s Koroške, Furlanije Julijske krajine, jeseniškega območja in obmejnih krajev Slovenije se bo sklenilo s popoldanskim druženjem.

Urejanje članarine in zavarovalnine

Čeprav bo treba na koledarsko poletje počakati še nekaj tednov, se je sezona planinskih izletov in tudi obiskov visokogorja že začela.
SPDG vabi člane, ki nameravajo v naslednjih mesecih obiskati domače in tuje gore, da pravočasno uredijo članarino in zavarovalnino, kar daje pravico do popusta na ceni prenočitve v planinskih postojankah in v primeru nesreče, bolezni ali drugih težav tudi kritje stroške reševanja. Prav tako je mogoče v prihodnjih tednih tudi urediti članstvo za nove pristopnike. Društveni sedež je redno odprt ob četrtkih med 19. in 20. uro.

 04.06.2015

 

Kategorije:
Novosti SLO Vse objave

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 45952

Novosti