Išči

Novosti

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Zasnežena narava, 29. 1. 2018, Avtor: Boris Štupar

Objavljalci

Authors

Arhiv

Zlatorogov veleslalom v Vratih

Železar: Na snežišču pod severno triglavsko steno v Vratih je bil v nedeljo dopoldan tradicionalni Zlatorogov veleslalom.

Organizacijo tekmovanja in vse priprave je izvedel smučarski klub Mojstrana. V Luknji, kjer je bil start, se je zbralo 210 tekmovalcev iz Jugoslavije in Avstrije, ki so bili razdeljeni v tri starostne skupine, žal so zadnji trenutek odpovedali Italijani in tako konkurenca ni bila najmočnejša. Posebno še, ker so manjkali nekateri trenutno najboljši domači tekmovalci, ki so v JLA.

Progo, ki je bila kljub slabemu vremenu odlična, je pripravil Branko Ban. Za starejše mladince in člane je postavil 41 vratic, za mlajše mladince pa 30 vratic. Višinska razlika je bila pri članski progi 450 m, pri mlajših mladincih pa 380 m. Lani te prireditve ni bilo zaradi pomanjkanja finančnih sredstev in snega. Letos — na VI. Zlatorogovem veleslalomu, je zmagal pri članih Mirko Klinar pred Avstrijcem Schweighoferjem in Ljubljančanom Jemcem. Pri članih ni startal noben Jeseničan. Nastopilo pa jih je dvajset. Starejših mladincev je bilo 15. Najstarejši je bil Huber iz Avstrije pred Gašperinom z Jesenic in Jovančičem iz Ljubljane. Tudi mlajših mladincev je bilo 15. Zmagal je Kavčič iz Ljubljane pred Pintarjem iz Nove Gorice in Ješetom iz Radovljice. Po končanem tekmovanju so organizatorji pred Aljaževim domom v Vratih razglasili rezultate in podelili nagrade. Prvi trije v skupini so dobili ličnega iz lesa izrezljanega kozoroga in praktična darila.

REZULTATI:
Člani:
1. Mirko Klinar (Branik), 1.36,2;
2. Josef Schweighofer (Villach), 1:37,8;
3. Drago Jemc (Enotnost), 1:39,7.

Starejši mladinci: 1. Ludvik Huber (Villach), 1:45,7;
2. Mirko Gašperšič, (Jesenice), 1:47,2;
3. Mile Jovanoič (Enotnost), 1:47,7.

Mlajši mladinci: 1. Mirko Kavčič (Enotnost), 1:29,8;
2. Gregor Pintar (Nova Gorica), 1:29,9;
3. Pavle Ješe (Radovljica) 1:35,1.

P.K.
Železar, 29. maj 1965

   Železar

 

 29.05.1965

Jlib.si

 

Kategorije:
Novosti SMU SLO TEK Vse objave

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 46065

Novosti