Išči

Novosti

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Zasnežena narava, 29. 1. 2018, Avtor: Boris Štupar

Objavljalci

Authors

Arhiv

Še vedno smuk

Slovenski dom: Včeraj so se naši alpski tekmovalci preizkusili pred skorajšnjim zaključkom sezone še enkrat.

Na Zelenici je bila tekma za prehodni pokal dr. Gucklerja, ki so se je udeležili vsi naši najboljši tekmovalci v alpski kombinaciji. V celoti je startalo 35 tekmovalcev in sicer 25 seniorjev, ki so nastopili v glavni tekmi za prehodni pokal, dalje še 5 juniorjev in 5 dam.
Proga, ki jo je strasiral Tržičan Stranski, je bila dolga okoli 600 m in z višinsko razliko 180 m. Na progi je bilo postavljenih 28 vratc, ki so zahtevala od tekmovalcev izredno pozornost in pazljivost. Po poteku tekme smo videli, da so bila vratca postavljena silno ostro in da je marsikateri tekmovalec poslabšal svoj čas, le zaradi tega, ker ni dovolj pazil na vratca.

Glavno zanimanje je vladalo za start naših Jeseničanov, ki so danes najboljši alpski tekmovalci in za vrstni red, ki ga bodo dosegli Jeseničani, saj vemo, da so moči in sposobnosti Pračka, Heima, Žnidarja, Kleina in še drugih, tako izenačena, da nam vsako tekmovanje v tej panogi nudi izredno zanimiv in napet boj med posameznimi Jeseničani. Ljubljančani ne pridejo v smuku in slalomu toliko v poštev za prva mesta, vendar je pa izenadil član Ljubljane Bevc, ki je zasedel 6 mesto.

Rezultati:
1. Praček Ciril, TK SKALA , 52 sek.
2. Novak Jože, TK Skala, 53 sek.
3. Žnidar Emil, ASK Gorenjec, 1:05.
4. Urbar Slavko, TK Skala, 1:052.
5. Heim Hubert, TK Skala, 1.07.
6. Bevc Anton, SK Ljubljana, 1:08.
7. Čarman Fran k , SK Tržič, 1:09
8. Kotnik Alojz, TK Skala, 1:11.

Snežne razmere so bile prav dobre, sneg za vožnjo ugoden, vendar je žal ves čas tekmovanja nagajal dež, tako, da so morali drugi del tekmovanja opustiti in so vsi tekmovalci vozili samo po enkrat, mesto po dvakrat. Prehodni pokal so si priborili odlični Jeseničani Skalaši in sicer: prva dva Praček in Novak, pa tudi drugo mesto si je priborilo moštvo jeseniške Skale z Urbarjem in Heimom. Po isti progi so tekmovali tudi juniorji, pri katerih so se pa izredno dobro odrezali Tržičani. Priborili so si obe prvi mesti. Zmagal je Kralj Leopold pred Tinčkom Mulejem.
Dame so pa vozile samo polovico proge in je zmagala Erika Heim.

Slovenski dom, 4. maj 1936 

 04.05.1936

dLib.si

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 46051

Novosti