Išči

Novosti

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Zasnežena narava, 29. 1. 2018, Avtor: Boris Štupar

Objavljalci

Authors

Arhiv

Najvišje priznanje Tonetu Škarji

Gorenjski glas - Jasna Paladin: V Mengšu so v petek praznovali občinski praznik in ob tem na osrednji slovesnosti počastili letošnje občinske nagrajence.

Tone Škarja, legenda slovenskega alpinizma, tudi že nagrajenec Planinske zveze Slovenije za življenjsko delo, je dolgi vrsti najrazličnejših priznanj zdaj dodal še zlato priznanje Občine Mengeš.

Mengeš - Za praznik svoje občine so si Mengšani izbrali rojstni dan svojega rojaka, pisatelja Janeza Trdine, ki se je v Mengšu rodil 29. maja 1930. Letošnje praznovanje je bilo še nekoliko bolj slavnostno, saj je minilo v znamenju dvajsetletnice samostojne občine Mengeš.

Župan Franc Jerič je po krajšem nagovoru podelil letošnja občinska priznanja tistim občanom, ki so s svojim delom in življenjem zaznamovali občino Mengeš. Znak Občine Mengeš so prejeli: Janez Vasle, priljubljeni zdravnik ambulante za otroke v pokoju, Alojz Pišek, pobudnik ustanovitve veteranske sekcije Mengeške godbe, ter Kristina Momčilov, Dejan Zarič in Nina Binter - vsi trije zelo nadarjeni in uspešni športniki v taekwondoju. Bronasto priznanje Občine Mengeš sta prejela Aleš Dimeč, nekdanji nogometaš in nogometni trener ter pedagog, ki je že več kot trideset let najbolj zaslužen za razvoj nogometa v občini, ter Brane Vrhovnik, nepogrešljiv pri vseh dejavnostih AMD Mengeš. Srebrno priznanje je župan podelil Marjanu Mušiču, predsedniku Tenis kluba Mengeš, zlato priznanje pa je ob stoječem aplavzu prisotnih v dvorani Kulturnega doma Mengeš prejel legenda slovenskega alpinizma Tone Škarja. »Z Janezom Trdino imava marsikaj skupnega. Oba sva se tu rodila, oba sva večino stvari naredila drugod, a nikoli nisva pozabila, kje sva doma,« je povedal Škarja, ki je dolgi vrsti najrazličnejših visokih priznanj zdaj dodal še občinskega.
Kot se za Mengeš, ki mu domačini s ponosom rečejo glasbeno mesto, spodobi, je prireditev minila v znamenju glasbe. Program so obogatili učenci Glasbene šole Mengeš, drugi del slovesnosti pa je bil v celoti posvečen koncertu veteranov Mengeške godbe, ki letos praznujejo petnajstletnico svojega delovanja.

Jasna Paladin 
Foto: Tina Dokl 

  02.06.2015


 

 

Kategorije:
Novosti SLO Vse objave

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 46051

Novosti