Išči

Novosti

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Zasnežena narava, 29. 1. 2018, Avtor: Boris Štupar

Objavljalci

Authors

Arhiv

Otvoritev

PD Žiri: ... planinske koče na Mrzliku predvidoma v soboto, 6. junija 2015, ob 11. uri  Pohod, turnokolesarska turca

PZS, Turnokolesarska tura: Kot se spodobi za planince bo ob otvoritvi nove koče na Mrzliku organiziran pohod.
Vsi udeleženci planinskega pohoda se bodo do nove koče odpravili po novi planinski poti, ki vodi čez Ledinico v Jarčjo dolino, mimo Lukača do kmetije Možina in nato do koče na Mrzliku.
Poleg pohoda bo za ljubitelje kolesarjenja organizirana tudi kolesarska tura (večinoma nezahtevna asfaltna oziroma makadamska pot - 8,1 km), ki bo potekala po malo drugačni trasi, čez Breznico v Korita in nato čez Mrzli vrh do koče.

Otvoritev koče na Mrzliku bo v soboto 6. junija s pričetkom ob 11. uri, zato se bodo pohodniki kakor tudi kolesarji na pot odpravili dve uri prej ob 9. uri izpred Zadružnega doma v Žireh. Pohod kakor tudi tura bo trajal približno 1,5 ure, tako da vsi udeleženci ne bodo zamudili prireditve ter pogostitve ob odprtju nove Planinske Koče na Mrzliku.
 

29.05.2015

 
Koča na Mrzliku v času dograditve - Vir: PD Žiri

Kategorije:
Novosti KOL POH SLO Vse objave

1 komentarjev na članku "Otvoritev"

Franci Savenc,

Premaknil datum objave (s 1.6.) za en dan ter dodal slici v "vsebini" v internega pa "načrt"

PZS, 6. 6. 2015: Otvoritev nove planinske koče na Mrzlem vrhu / Nov objekt bodo žirovski planinci predali v uporabo v soboto, 6. junija 2015. Prireditev se bo pričela ob 11. uri, v svojo družbo pa vas vabijo že dve uri prej, ko se bodo v sklopu organiziranega pohoda in kolesarske ture podali proti novi društveni pridobitvi.

Koča se nahaja tik pod vrhom Mrzlega vrha, imenovanega tudi Mrzlik (Mrzl'k), na mestu, kjer je pred drugo svetovno vojno že stala jugoslovanska karavla, ki je bila del t.i. Rupnikove linije. V neposredni bližini poteka Slovenska planinska pot, Via Alpina (rdeča pot) in Loška transverzala. Večina obiskovalcev pa se bo do nje verjetno povzpelo iz Žirov in Idrije, saj so planinske poti iz obeh krajev že dolgo zgledno urejene. Planinska koča pa je zanimiv cilj tudi za turne kolesarje, saj se do nje ljubitelji vrtenja pedal lahko povzpnejo po številnih gozdnih cestah in kolovozih.

Planinsko kočo na Mrzlem vrhu so člani planinskega društva Žiri gradili slaba tri leta. Kakor lahko razberemo z društvene spletne strani so z deli pričeli v avgustu 2012, od takrat pa so številne vikende in popoldneve preživeli na gradbišču, kjer so tudi z udarniškim delom dogradili in lično uredili svoje novo zatočišče. Sredstva za izgradnjo je sicer prispevala tudi Fundacija za šport, izgradnjo rastlinske čistilne naprave pa Sklad Si.voda.

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 46051

Novosti