Išči

Novosti

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Zasnežena narava, 29. 1. 2018, Avtor: Boris Štupar

Objavljalci

Authors

Arhiv

Novosti

»Planinski vestnik«

Slovenec: Izšla je ravnokar majniška številka Planinskega vestnika, ki se je topot zelo povzpela preko vrhov domačih gora.

Ljudevit Stiasny nas popelje: Po Bambergovi poti na Triglav, na kar nam I. M. po zanimivi predzgodovini o pripravah in prvih poizkusih zavzetja Mt. Everesta opisuje lanskoletne uspehe potovanja Angležev na to do danes še nedosegljivo višino (8882 m). Temu zanimivemu članku sledi: Kanadski »Everest«. Planinska ekspedjcija na Mt Logan ge F. S. Copeland, lektorice angleščine ljubljanske univerze.
Kotiček vsebuje: Na planine! Dr. Gizela Tarczay, Čez hrib in dol: Grintavec in Kočna v zimi, Viktor Rebolj, Moje ture leta 1924, Ivan Pirnat, Iz Šoštanja na Kočno, I. Sernec.
Obzor: † Anton Hlebanja, triglavski vodnik. Vodnik po Sloveniji. Obširne društvene vesti prinašajo zbor delegatov, občni zbor Podravske podružnice in Savinjske podružnice SPD. Tema slede zelo zanimivi podatki iz zapisnika osrednjega odbora SPD v Ljubljani. Skrbno je sestavljena statistika poseta planinskih koč podružnic SPD v letu 1924, Vestniku je dodana fino izvršena in lepa slika g. Ivana Tavčarja: Vrh Triglava.

Slovenec, 8. maj 1925

07.05.1925

dLib.si

Kategorije:
Novosti SLO Vse objave

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 46078

Novosti