Uredništvo: [email protected]
komentarji
| Registracija

Levi rob

 

sreda, 13. maj 2015, ob 05:29, Boris Štupar, ogledov: 1448

Benjamin Ravnik: V ponedeljek popoldan sem šel v Mežaklo. Po približno 50 metrih začetne grape Skalaškega prehoda sem se po krušljivem žlebu (ok. 15 m) povzpel v levo, na strm gozdnat rob.

Po približno sto metrih je možno iti desno nazaj v Skalaški prehod, jaz pa sem nadaljeval v območju raza. Pod zaporo v razu sem poiskal prehod z leve v desno ter nadaljeval po razu do stolpa. Nekaj metrov pod stolpom vodi ozka polica v sedelce, kjer je stik z Levim prehodom, katerega sem plezal lani jeseni. Vmes sem se povzpel še na stolp in pazljivo sestopil. Po sestopu v sedelce sem nadaljeval naravnost navzgor na polico. Ta polica vodi iz votline, kjer sem lani našel ostanke iz vojnih časov. Po polici sem nadaljeval v levo, proti koncu je bilo nekoliko krušljivo. Od tod sem nadaljeval naravnost navzgor, levo od vpadnice značilnega vršnega stolpa, vse do roba. Iz doline do roba Mežakle sem potreboval uro in 35 minut.

Pokrajinsko zelo lep prehod v polnem razcvetu jegliča in slečnika. Ocena II-III, mestoma izpostavljeno v travah in krušljivi skali. Prvi so ta prehod preplezali gamsi.

Benjamin Ravnik

Oznake: ALP
eXTReMe Tracker