Išči

Novosti

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Zasnežena narava, 29. 1. 2018, Avtor: Boris Štupar

Objavljalci

Authors

Arhiv

V 8 dneh — dva mrtva na Turncu

Jutro: Ljubljana, 13. maja
Ponedeljsko »Jutro« je obširneje poročalo o novi nesreči na Turncu pod Šmarno goro, kjer je v nedeljo popoldne padel s skale komaj 19-letni visokošolec Svetozar Likar iz Ljubljane.

Ob nagli pomoči turistov, ki so bili ž njim, in po prvi negi štirih ljubljanskih zdravnikov, ki so z Matičarji slučajno prihajali ta čas z Grmade, so ponesrečenca takoj z reševalnim avtom prepeljali na kirurški oddelek, kjer pa je vkljub najvestnejšemu prizadevanju zdravnikov davi ob 9. zaradi možganske krvavitve podlegel. S Svetozarjem Likarjem je Turnc, ta romantično vabljiva, a vendar tako usodno sovražna skala, ki jo zaradi neposredne bližine Ljubljane naskakujejo dan za dnem trume drznih plezalcev, v enem tednu zahteval dvoje mladih življenj.

Svetozar se je rodil 13. septembra 1916 v Ljubljani kot sin zdaj že upokojenega svetnika celjskega upravnega sodišča dr. Ivana Likarja. Študiral je pravo na ljubljanski univerzi, kjer je bil eden najmlajših in najmarljivejših študentov. Tragična izguba je ugledno rodbino toliko težje zadela, ker je bil Svetozar edini sin in je poleg obupanih staršev zapustil samo še plakajočo sestrico, ki obiskuje 7. razred gimnazije v Celju. Med ostalim sorodstvom žaluje za nadebudnim planincem tudi ga. Vrančičeva, soproga predsednika apelacijskega sodišča, ki mu je bila teta, z rodbino.
Pogreb nesrečne žrtve bo v sredo ob 16. iz mrtvašnice državne bolnišnice na pokopališče k Sv. Križu. Naj mu bo zemlja lahka, žalujočim pa naše iskreno sožalje.

Jutro, 14. maj 1935
 

14.05.1935

dLib.si

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 46047

Novosti