Išči

Novosti

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Zasnežena narava, 29. 1. 2018, Avtor: Boris Štupar

Objavljalci

Authors

Arhiv

Helikopterska vaja

GRS Tolmin - Miljko Lesjak: V ponedeljek, 20. aprila, smo reševalci Postaje GRS Tolmin opravili usposabljanje za delo s helikopterjem za "modul A".

Točno opoldne smo se zbrali na letališču v Ajdovščini. Na posadko helikopterja LPE in inštruktorje letalce reševalce smo morali malce počakati, potem pa se je usposabljanje lahko pričelo.

Po teoretičnem delu, kjer so nas seznanili s pravili gibanja okoli helikopterja in v njem, nevarnostmi in postopki v sili je sledilo še obvezno pisno preverjanje znanja.

Vse teoretično znanje smo morali zatem pokazati pri praktičnem delu usposabljanja. Ponovili smo vstopanje in izstopanje ter vnašanje nosil s ponesrečencem v lebdeč helikopter. Po štirih urah smo usposabljanje uspešno zaključili z obvezno analizo.

Usposabljanja za delo s helikopterjem se je udeležilo 24 reševalcev Postaje GRS Tolmin in pripravnica za reševalko Društva GRS Bovec. S tem usposabljanjem smo izpolnili enega od pogojev za licenco za reševanje za naslednja tri leta.

Večina reševalcev je morala za udeležbo na tem usposabljanje koristiti letni dopust. Verjetno bi se usposabljanja udeležilo še več, predvsem mlajših reševalcev, a marsikateri med njimi ni mogel zapustiti delovnega procesa ali kot samostojni podjetnik za ta dan odkloniti delo, s katerim se preživlja.

Zapisal in fotografiral Miljko Lesjak 

...04.2015

 

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 45947

Novosti